Ford Almussafes para la producció durant tota la setmana per falta de components

L’aturada se suma a una altra que tindrà lloc del 22 al 26 de maig durant la qual pararà la fabricació del model Transit

La factoria Ford
Comencen dues setmanes de parades a la factoria Ford d'Almussafes

La planta de Ford a Almussafes (Ribera Baixa) pararà la producció de vehicles durant tota aquesta setmana en aplicació de l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO) que té en marxa la factoria per la falta de components. A més, aquest dilluns també es paralitzarà el muntatge de motors.

La parada parcial ja va afectar uns 700 treballadors fa dues setmanes, i la planta de vehicles té programada suspensió total d'activitat tots els dilluns de maig. 

L'ERTO està vigent fins al 30 de juny a la planta d'Almussafes, que va obrir a principis d'abril el termini d'adhesions a una mesura més extrema, un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per a 1.124 treballadors, que continuarà obert durant cinc mesos, fins al 30 de setembre.

La companyia va acordar dimarts passat que pararia la producció de vehicles a la planta d'operacions durant aquesta setmana i modificaria altres quatre jornades d'ERTO. No obstant això, l'endemà, la direcció d'Almussafes va exposar que les modificacions acordades no eren suficients per a adequar els components disponibles a la producció actual, per la qual cosa ha d'ampliar el calendari de l'expedient. En concret, es pararà la fabricació de la furgoneta Transit durant la setmana del 22 al 26 de maig. 

La fàbrica valenciana encadena diversos ERTO des del 2020 i va prorrogar l'últim expedient fins al 30 de juny del 2023 a causa de la inestabilitat en el subministrament de semiconductors i components derivats.

Aquests expedients temporals afecten potencialment, de manera total o parcial, tota la plantilla. Durant aquestes parades de producció, els treballadors perceben un 80% del salari i el 100% de les pagues, preservant antiguitat i vacances.

També et pot interessar

stats