El nou president d'AVIA adverteix un moment difícil per la minva en la fabricació de Ford Almussafes

Tot i això, Francisco Segura s'ha mostrat optimista sobre el futur del sector amb l'arribada dels models elèctrics a Ford i la gigafactoria de bateries de Volkswagen

El president d'AVIA, Francisco Segura, en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El nou president de l'Associació Valenciana d'Indústries de l'Automoció, AVIA, Francisco Segura, adverteix que el sector s'enfronta a un moment difícil a la Comunitat Valenciana per la minva en la fabricació de Ford Almussafes.

"Augurem uns anys un poc roïns, perquè ja enguany al març en Ford es van deixar de fabricar dos models i l'any que ve, un altre model més. Ens quedarà només el Ford Kuga que, afortunadament, és un cotxe top vendes del segment i estarem uns anys vivint d'aquest vehicle", ha dit en una entrevista en Les notícies del matí.

Tot i això, Segura s'ha mostrat optimista sobre el futur d'aquesta indústria a les nostres comarques, sobretot per l'arribada dels models elèctrics a la factoria de Ford i la posada en marxa de la gigafactoria de bateries de Volkswagen. "Hi haurà una vall, però a partir d'ací i amb els nous vehicles elèctrics anirem cap amunt", ha dit.

Segons ha explicat, la gigafactoria de bateries de Volkswagen suposa una perspectiva de negoci molt important. "Generarà molta ocupació i donarà un impuls a l'economia valenciana impressionant amb inversió en infraestructura, R+D+I i llocs de treball en l'economia auxiliar".

El nou president d'AVIA també ha indicat els objectius i reptes principals del sector com a clúster de la mobilitat, no només de l'automoció. "Hem de consolidar el nou paradigma de mobilitat sostenible on el vehicle elèctric és fonamental", ha ressaltat en l'entrevista.

També et pot interessar

stats