Comencen les eixides voluntàries de Ford Almussafes

La UGT, sindicat amb majoria absoluta a la planta, afirma que arribaran al 50% de les 1.124 baixes acordades abans de les vacances d’estiu

Acord sobre l'ERO a Ford
Imatge de la planta de Ford a Almussafes / À Punt NTC

Comencen les eixides voluntàries del programa de baixes indemnitzades de Ford, segons ha anunciat la UGT, sindicat amb majoria absoluta a la planta valenciana. Aquestes renúncies formen part de l’ERO que afecta la planta d’Almussafes, amb les quals es preveu aconseguir el 50% de les 1.124 eixides pactades per la multinacional a Espanya abans de les vacances d’estiu.

Les eixides afectaran primer els nascuts el 1966 o amb anterioritat que s’han adherit al programa de prejubilacions. El sindicat i l'empresa han arribat a un acord per a establir un preavís de quinze dies, perquè aquestes baixes “es produïsquen de manera tranquil·la i ordenada”. D’aquesta manera, abans de les vacances d’estiu, es preveu arribar al 50% de les eixides pactades, si bé en algunes àrees pot endarrerir-se la data de la baixa per necessitats productives.

La UGT Ford ha indicat que des de dimecres operarà l’empresa consultora per tutoritzar i informar els interessats dels plans de recol·locació una vegada hagen formalitzat la baixa voluntària.

Segons el sindicat majoritari en la Ford, comença així “la solució a un enorme problema que s’havia plantejat, l’excedent de 1.124 companys i companyes” i que haurà d'acabar al desembre amb el 100% de les eixides voluntàries.

També et pot interessar

stats