Ford allarga l’ERTO per la falta de semiconductor fins a final de juny i afectarà 700 treballadors diaris

Es detindrà l'activitat de l’àrea d’Operacions de vehicles i de la de Motors

Logotip de Ford a la façana de la fàbrica d'Almussafes / Jorge Gil  (Europa Press)
Les parades de producció afectaran les àrees d’Operacions de Vehicles i de Motors / À Punt NTC

L’expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que arrossega en els últims mesos la factoria Ford d’Almussafes per la falta de semiconductors s’allargarà fins al juny i afectarà 700 treballadors cada dia de les parades programades. És una de les principals conclusions de la reunió que mantenien aquest dimarts la direcció de l’empresa i els sindicats.

Finalment, i amb la impossibilitat de continuar treballant amb normalitat, com esgrimia la direcció de la planta, treballadors i direcció de l’empresa han acordat prorrogar l’ERTO vigent, que finalitzava el 23 de desembre, i allargar-lo fins al 30 de juny.

Durant aquests mesos, es programen parades en les àrees d’Operacions de Vehicles i de Motors. Cada dia de parades hi haurà vora 700 assalariats en ERTO, però cap dels afectats passarà més de 70 dies parat des de final de desembre fins a final de juny, període de vigència de l'ERTO.

L’empresa, per a allargar aquestes parades, ha argumentat la inestabilitat que acusa la cadena de subministrament per la crisi de components i semiconductors, que està provocant que Ford no puga atendre la demanda global.

Una situació que s'ha complicat, encara més, amb la guerra i l'augment de la incidència de la covid a la Xina. 

També et pot interessar

stats