UGT demana una protecció extra per a la plantilla de Ford Almussafes davant la reestructuració del sector

El sindicat alerta que alguns treballadors i treballadores comencen a estar a punt d'esgotar el període de prestació per desocupació

Els treballadors de Ford Almussafes protesten aquest dijous
Els treballadors de Ford Almussafes en una protesta, en arxiu / UGT Ford

El sindicat UGT, majoritari a la planta de Ford a Almussafes (Ribera Baixa), ha mostrat aquest dimecres la seua "preocupació" per l'anunci de noves aturades d'una setmana en la factoria valenciana i ha reclamat "un mecanisme RED de protecció als treballadors, amb l'única fi d'evitar problemes en el futur de difícil solució per a tots".

El mecanisme RED, previst en l'última reforma laboral, "constitueix una mesura de flexibilització i estabilització de l'ocupació i l'activa el Consell de Ministres per a un sector de l'economia o per un cicle temporal determinat. Les mesures que es poden autoritzar per part de l'empresa són la suspensió temporal del contracte de treball o la reducció de la jornada del personal", segons explica el SEPE (servei públic d'ocupació estatal) al seu web.

El sindicat ha al·ludit a la "falta de peces" que ha obligat a "una setmana ininterrompuda d'atur total a la fàbrica, tant per a motors com per a vehicles". "Estem travessant una conjuntura que, lluny encara de millorar, sembla que s'agreuja amb el temps i resulta impossible albirar-ne la fi", han lamentat des d'UGT. El sindicat alerta que "comencen a produir-se les primeres situacions de companys que estan a punt de veure com se'ls esgota el període de prestació per desocupació".

En aquest sentit, han considerat que "comença a ser necessari que s'active un mecanisme de xarxa de protecció per als treballadors", sobretot si analitzem "el moment que travessa no sols Ford, sinó el conjunt del sector de l'automòbil, que prompte es trobarà en plena transformació". "En cas contrari, ens veurem abocats a una situació més que preocupant", han conclòs.

També et pot interessar

stats