Foment sol·licitarà connectar València amb els corredors de transport europeus

El president de l'Autoritat Portuària de València considera "un insult a la intel·ligència" excloure aquesta infraestructura de la xarxa bàsica.

Instal·lacions del Port de València
Instal·lacions del Port de València / Autoritat Portuària de València (APV)

El Ministeri de Foment exigirà que s'incloguen les connexions del Corredor Mediterrani amb València que han desaparegut en la proposta de la Comissió Europea sobre el nou Reglament CEF (Mecanisme Connectar Europa) per al període 2021-2027. Aquest anunci arriba després que l'APV ha denunciat que es queda fora de les xarxes transeuropees de transport de mercaderies per tren perquè el govern anterior no va fer les peticions oportunes al Consell d'Europa. 

El president de l'Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, ha criticat l'exclusió de València de la xarxa bàsica de corredors d'infraestructures de la Unió Europea, afirmant que és "un insult a la intel·ligència" que no es pot acceptar. 

El 6 de juny la Comissió Europea va fer pública la proposta de Reglament CEF que determina les condicions per a proporcionar ajuda financera de la Unió Europea per a desenvolupar les xarxes transeuropees de transport i inclou l'ampliació dels corredors europeus de la xarxa bàsica de transport, on estan inclosos els espanyols de la Mediterrània i l'Atlàntic. El govern anterior no els hauria tramés com a prioritat. 

Amb l'anunci de la Comissió acaba la primera fase de tramitació del Reglament, que ara continuarà en el Consell i el Parlament Europeu. Serà llavors quan Foment demanarà a les institucions europees que connecten l'itinerari del Corredor Mediterrani a València amb la façana atlàntica del Corredor Atlàntic, així com amb qualsevol altre que estimen oportú. 

També et pot interessar

stats