Les Fogueres deixen Alacant sense llits buits als hotels i amb un impacte de 200 milions d’euros

El 60% dels visitants són estrangers, la majoria procedents d’Europa, encara que destaca també el turisme nord-americà

Alacant espera, fins i tot l'últim dia de festa, l'arribada de turistes per a passar el dia o allargar l'estada el cap de setmana
Alacant espera, fins i tot l'últim dia de festa, l'arribada de turistes per a passar el dia o allargar l'estada el cap de setmana / À Punt NTC

Les Fogueres de 2022 seran les de la recuperació, i no només de la festa. Després dels més de dos anys de paràlisi derivats de la pandèmia i a falta del balanç definitiu, les previsions econòmiques i d'afluència de visitants d’aquestes festes han superat els pronòstics. 

La ciutat d'Alacant ha penjat pràcticament el cartell de “complet”, atés que l'ocupació hotelera frega el 100%. A més, encara s'espera que continuen arribant turistes al llarg d’aquest divendres i, fins i tot, demà dissabte. El balanç primerenc apunta que les primeres Fogueres que s’han celebrat després de la pandèmia estan tenint un gran impacte en l'economia local. 

A més de la totalitat dels llits de la ciutat ocupats, les festes deixen més de 200 milions d'euros d'impacte econòmic. A més, cal destacar que el 60% de les persones que han vingut a Alacant a visitar les fogueres són estrangeres, la majoria de països europeus, però també hi ha una gran afluència de nord-americans en els carrers de la ciutat. 

A més de l’interés que desperta la festa, altres enclavaments turístics pròxims a la ciutat, com l’illa de Tabarca, eren alguns dels llocs que despertaven la curiositat dels turistes que s’acostaven aquest divendres fins a les oficines de turisme d’Alacant. 

“Estem ací de vacances, estem gaudint de les festes i volem veure els focs d’artifici”, explicava Claudia, una turista irlandesa, davant els micròfons d’À Punt. “El castell”, responia amb espontaneïtat Enric, un turista francés que també passa uns dies a la ciutat alacantina, en ser preguntat pel que volia visitar.

Pel que fa al turisme nacional, són molts visitants de les comunitats limítrofes els que acudeixen fins a Alacant, aprofitant que estem a les portes del cap de setmana.

La majoria faran una estada curta, fins i tot d’un únic dia per a veure de prop les fogueres. Pel que fa a la ciutat d’origen, els municipis valencians, però també els de Múrcia i Almeria són alguns dels que més turistes aporten a aquestes primeres fogueres de després de la pandèmia. 

D’altra banda, un dels negocis que percep de ple l’impacte econòmic dels visitants, encara que siguen d’un únic dia, són els restaurants.

Diversos establiments han reconegut a À Punt que tenen les reserves esgotades des de fa dies, encara que altres, davant les bones expectatives, han preferit no donar reserves i esperar el flux de clients que va entrant per la porta. 

“Estem al cent per cent, per això hem optat per un servei fluid, sense reserves”, admetia l’encarregat d’un restaurant de la ciutat mentre esperava els primers clients per a dinar. 

Els rius de gent prenen la ciutat aquest Sant Joan confirmen que les Fogueres d’enguany són les de la recuperació i no només de la pandèmia. 

També et pot interessar

stats