La cremà de les portalades, un altre símbol de les Fogueres d’Alacant

À Punt ha visitat les tres guanyadores de la categoria d’Especial

Les portalades i els ninots també es cremen a les Fogueres d'Alacant / À Punt NTC

A Alacant no només es planten i es cremen els monuments el dia 24 de les Fogueres, sinó també portalades de les barraques, l'espai de trobada de barraquers i barraqueres.

Les seues portes també es decoren. La guanyadora d’enguany en la categoria Especial representa una escena de la història del circ, amb la qual la barraca Festa i Vi ha volgut retre un emotiu homenatge a qui va ser el seu creador.

El segon premi ha sigut per a la barraca dels Juanos, obra de Francisco José Gómez Fonseca. El tercer, guanyador també al primer premi d'innovació, ha recaigut en la barraca el Cabasset, fet íntegrament pels seus 260 membres. Amb el lema Bye bye London, fa una crítica al Brexit.

També es cremen ninots als carrers. Tres mostres diferents de l'art urbà que omplin aquests dies Alacant. Escenes amb crítica o bé que representen algunes de les tradicions alacantines i que compten amb l'estima per la festa de la ciutadania, que va molt més enllà dels monuments. És el cas de Gema i Daniel, una parella que ha decidit casar-se aquest dijous, vespra de Sant Joan, a la seua barraca i amb tota la seua família festera. Una altra manera de dir-se el "sí que vull" i gaudir de la festa.

També et pot interessar

stats