El First Republic Bank es deixa un 49% en borsa: les accions han caigut de 120 a 8 dòlars des de març

Bancs dels EUA van injectar 30.000 milions de dòlars a l'entitat per a evitar la fallida durant la crisi del Silicon Valley Bank

Una oficina del First Republic Bank als EUA
Una oficina del First Republic Bank als EUA / Mike Segar (Reuters)

Noves turbulències en les borses. Les accions del First Republic Bank, el banc estatunidenc que al març va ser rescatat per altres entitats amb una injecció conjunta de 30.000 milions de dòlars, s'han desplomat un 50% en Wall Street després que haja donat a conéixer els seus comptes, que mostren una enorme pèrdua de depòsits. 

Va ser presentar els resultats trimestrals al tancament borsari de dilluns i immediatament caure en picat. La sessió de dimarts va arrancar amb els títols desplomant-se un 27% i va tancar amb les accions perdent el 49% del valor inicial en la Borsa de Nova York. Ara es paguen a 8,10 dòlars, quan abans de contagiar-se de la crisi del Silicon Valley Bank, cotitzaven per damunt dels 120 dòlars. 

El banc, tradicionalment al servei de la clientela més adinerada, va perdre durant la crisi bancària del març quasi 100.000 milions de dòlars en depòsits. Comptant els 30.000 milions aportats injectats per altres entitats per a estabilitzar la situació, el First Republic va tancar el primer trimestre amb 104.500 milions de dòlars en depòsits, un 40% menys que abans.

Encara que l'entitat assegura que la situació està estabilitzada, les veus expertes anticipen un futur complex, pels grans préstecs que va haver de sol·licitar per a fer front a l'eixida de depòsits. En contrast, hi ha els crèdits a llarg termini i tipus baixos que havia concedit amb anterioritat a la crisi a molts dels seus clients. 

Per a intentar salvar el negoci, First Republic ha anunciat un pla d'estalvi que inclourà una retallada entre el 20% i el 25% de la plantilla, retallades en la compensació dels seus executius, menys espai d'oficines i una rebaixa de projectes no essencials.

També et pot interessar

stats