FIMI, la fira de la moda de comunió, celebra l'edició més internacional després de la parada per la pandèmia

El sector presumirà de recuperació a Fira València, on s'exhibiran seixanta marques i s'espera la visita de comercials d'una desena de països.

Una clienta revisa un expositor de vestuari de comunió a FIMI, en una imatge d'arxiu
Una clienta revisa un expositor de vestuari de comunió a FIMI, en una imatge d'arxiu / Fira València

Dia Màgic by FIMI, l'única fira internacional i professional especialitzada en moda de comunió i cerimònia, obri les portes de la novena edició, la "més internacional", aquest divendres 13 de maig fins diumenge, en un any en què, segons l'organització "tornen en gran" aquestes celebracions després de la parada causada per la crisi sanitària.

El 2022, el certamen comptarà amb més de seixanta marques que mostraran les seues propostes de moda, calcer, complements, llenceria, barrets, tocats i roba de cristianar que vestiran els xiquets la temporada que ve, segons ha explicat Fira València en un comunicat.

Hortensia Maeso, Esperanza Beltrán, Amaya, Oca-Loca, Barcarola, Querida Philippa, Creaciones Charo, Alhuka Ceremonia o Mercedes de Alba són algunes de les marques que presentaran nova col·lecció en la fira.

S'espera la visita de professionals d'una desena de països –com Itàlia, Irlanda, els Països Baixos, Portugal, els Estats Units i Mèxic, entre altres– sense perdre de vista el client espanyol, majoritari en la fira. Les propostes de temporada es presentaran cada dia en la desfilada Passeig Màgic, la passarel·la de referència de moda de comunió i cerimònia

Reactivació del sector

Les celebracions han tornat, amb tot el que significa celebrar-les, i això "es nota en el sector, que s'ha reactivat i treballa a ritme frenètic al maig, data per excel·lència dels batejos i comunions", ha destacat l'organització.

La directora de la fira, Alicia Gimeno, ha posat l'accent en el fet que "Espanya és la principal potència en producció de moda de comunió. És clarament el país líder en aquest sector tan concret, que mou molt negoci".

El 2019 es van celebrar més de 204.000 comunions i 175.844 batejos, segons dades de la Conferència Episcopal. La xifra, que es va alentir durant la pandèmia a poc a poc, va tornant a la normalitat. Segons un estudi de KPGM, aquests esdeveniments generen despeses per valor de 589 milions d'euros.

També et pot interessar

stats