La Federació d'Associacions Veïnals de València: “L’ampliació del port és un menyspreu a la ciutadania”

La presidenta lamenta que s’haja deixat “en mans d’una única entitat” una decisió que afecta “tota una franja marítima”

Un carguer d'MSC atracat al port de València aquest dijous, quan es va anunciar l'ampliació del port
Un vaixell de càrrega d'MSC atracat al port de València aquest dijous, quan es va anunciar l'ampliació del port / Rober Solsona (Europa Press)

L'ampliació nord del Port de València és un "menyspreu a la mateixa ciutadania". Per tant, caldrà explicar-li “per què aquestes decisions s'han pres d'esquena a la ciutadania”. Eren les paraules de la presidenta de la Federació d'Associacions Veïnals (FAAVV) de València, María José Broseta, l’endemà que el ministre de Transports anunciara que dimarts el Consell de Ministres donarà l’aprovació definitiva a l’ampliació nord del port de València.

Broseta ha defensat que, des de la Federació d'Associacions Veïnals (FAAVV), "sempre" han reclamat que "no podia deixar-se en mans d'una única entitat, com és l'Autoritat Portuària de València, les decisions que es prenguen al llarg de tota una franja marítima".

"Ens alcem hui i els mitjans de comunicació ens diuen una cosa i despús-ahir ens en deien una altra i això creiem que no és seriós", ha sostingut respecte a la visita a València aquest dijous del ministre de Transports, Óscar Puente, per a fer l’anunci.

Broseta ha remarcat que "als veïns i veïnes d'aquesta ciutat se'ls deu molt de les pèrdues que han tingut respecte a aquest port". "Almenys, se'ls ha d'escoltar, treballar amb ells i arribar a conclusions que ens beneficien a totes i a tots i no solament a uns pocs", ha conclòs.

Anunci controvertit

El punt de vista de la federació de veïns de València va en la mateixa línia que la que va manifestar aquest dijous la Comissió Ciutat-Port, que en la concentració que va fer als voltants del port, per a reclamar-li al govern espanyol que recapacite la seua decisió i no done llum verda al projecte d'ampliació nord. De fet, fins i tot abans de conéixer l'anunci del ministre, van avançar que acudirien als tribunals si finalment prospera el projecte.

La bel·ligerància d'aquests moviments socials contrasta amb la satisfacció que han mostrat des del Consell, des del PSPV i des de l'Ajuntament de València, que han celebrat la notícia. Compromís ha sigut l'única formació que s'ha desmarcat de la satisfacció i ha anunciat que acudirà als tribunals per a evitar que acabe materialitzant-se l'ampliació del port.

L'anunci d'Óscar Puente també ha sigut aplaudit per la patronal valenciana, com ha manifestat el president de la Cambra de Comerç de València, Vicente Morata, en À Punt aquest mateix matí o president de la Confederació Empresarial Valenciana, Salvador Navarro.

També et pot interessar

stats