El president de la CEV: "L’ampliació del port serà una inversió per a la Comunitat Valenciana i un benefici per a Espanya i Europa"

Salvador Navarro ressalta “l’aposta” ambiental que suposarà i que el port genera 50.000 llocs de treball

Un barco de mercaderies atracat al port de València aquest dijous
Un barco de mercaderies atracat al port de València aquest dijous / Biel Aliño (Efe)

L’ampliació del port de València serà una inversió per a la Comunitat Valenciana i un "benefici" per a Espanya i per a Europa, perquè "prop del 42% de les mercaderies que entren i ixen pel port de València corresponen a una xifra en clau nacional". Així ho veu el president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro, l’endemà que el ministre de Transports, Óscar Puente, anunciara a València que el Consell de Ministres donarà llum verda dimarts al projecte d’ampliació d’aquesta infraestructura portuària.

Navarro, que ha assistit a la presa de possessió del nou president del port d'Alacant, Luis Rodríguez, ha incidit que l'ampliació del port valencià és "una notícia esperada des de fa molt temps" i "una inversió en termes socials, econòmics i mediambientals".

A més, ha defensat que és respectuosa amb el medi ambient: “És una aposta mediambiental molt important que fa l'Autoritat Portuària de València”, ha destacat, per a recordar que el port representa "un 3% del PIB " i crea uns 50.000 llocs de treball en barris com la Malva-rosa, el Cabanyal i Natzaret.

A més, el president de la patronal valenciana manté que l'ampliació "servirà per a continuar consolidant el creixement del port de València, el número u del Mediterrani i el quart d'Europa".

“Aposta” pel port d’Alacant

D’altra banda, Salvador Navarro ha demanat una "aposta" a la Generalitat pel port d'Alacant i ha augurat que aquesta infraestructura "mirarà cap al sud en termes de sector logístic". Així mateix, quant a la infraestructura, ha apuntat que, en termes logístics, l'"important és la proximitat". "Ací a Alacant hi ha teixit productiu suficient perquè siga una base de lideratge important en moviment de contenidors", ha assenyalat.

Al mateix temps, ha emfatitzat que el sector agroalimentari, dins del qual ha esmentat a Múrcia i Almeria, també està "molt a prop". 

També et pot interessar

stats