PP i PSOE evidencien la satisfacció per l’ampliació del port, mentre que Compromís avança que anirà als tribunals

Poc després que el titular de Transports anunciara que dimarts s’aprovarà en el Consell de Ministres, les formacions han abocat les primeres reaccions en les xarxes socials

El ministre de Transports, tercer per la dreta, acompanyat de les autoritats valencianes durant la visita al port de València
El ministre de Transports, tercer per la dreta, acompanyat de les autoritats valencianes durant la visita al port de València / Biel Aliño (Efe)

Mentre els uns treien pit, els altres anunciaven la batalla als tribunals. Pocs minuts després de l’anunci del ministre de Transport, Óscar Puente, de l’aprovació dimarts del projecte d’ampliació del port de València hi ha hagut reaccions ben diferents entre els grups polítics valencians. El PSOE i el PP, partidaris de l’ampliació, celebraven l’anunci, mentre que des de Compromís advertien dels “perills” que suposaran les obres i remarcaven que acudiran als tribunals. 

Des de les files populars, a títol personal el president de la Generalitat i l’alcaldessa de València es mostraven molt satisfets per la notícia. En la xarxa social X, Carlos Mazón qualificava de “necessitat demostrada i irrenunciable” per a “garantir el futur econòmic i social” l’anunci. En la mateixa línia, la també popular María José Catalá, al capdavant de la corporació de la ciutat, afirmava haver rebut “la millor de les notícies” en saber que “un projecte estratègic per a València, la Comunitat Valenciana i Espanya” tindrà llum verda la pròxima setmana. 

Els socialistes destacaven en el seu compte de X que l’anunci del ministre evidencia el “compliment” del govern de Pedro Sánchez amb la Comunitat Valenciana. Un to ben diferent explicitava Compromís, formació que lamentava que el PSOE i el PP s’havien posat d’acord en un projecte que “posa en perill l’Albufera, el nostre litoral i centenars de llocs de treball”. Des de la formació taronja es reafirmaven en allò que havien anunciat: “Ens tindran enfront als carrers i als tribunals”.

També et pot interessar

stats