Fedecova recomana a Garzón arribar a acords amb el sector i fer campanyes de nutrició amb trellat

Rafael Juan assegura que obrir un debat sobre la carn no ajuda ni a millorar la dieta dels consumidors, ni a regular pautes sobre la producció, ni a la protecció del medi ambient

Rafael Juan, president de la Federació Empresarial d'Agroalimentació de la Comunitat Valenciana, a 'Les notícies del matí'
Rafael Juan, president de la Federació Empresarial d'Agroalimentació de la Comunitat Valenciana, en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Sobre el debat i la polèmica del consum de carn, des de la Federació Empresarial d'Agroalimentació de la Comunitat Valenciana desautoritzen tant el missatge com la gestió del ministre de Consum, Alberto Garzón. El nou president de Fedacova, Rafael Juan, ha assegurat en Les notícies del matí que obrir un debat sobre carn sí o carn no, "no ajuda ni a millorar la dieta dels consumidors, ni a regular pautes sobre la producció, ni a la protecció del medi ambient".

Rafael Juan ha dit que això reflecteix la debilitat del govern en la gestió, perquè s'haurien de fer, d'una banda, campanyes de nutrició saludable amb trellat, i de l'altra, arribar a acords amb el sector, com ja va passar amb la reducció del sucre en els aliments.

Per al nou president de Fedecova, "és un tema profund que s'ha volgut banalitzar". Considera que quan es parla de nutrició, s'hauria d'abordar des de tres àmbits: hàbits de vida saludable, formació i col·laboració amb les empreses. "El sector empresarial agroalimentari està ben organitzat per a poder col·laborar amb les empreses com en la reducció del sucre i no fer campanyes divulgatives o més bé difamatives com la que s'ha fet ara". És per això que afirma que cal evitar aquestes "declaracions gratuïtes que perjudiquen un sector" i promoure polítiques de col·laboració amb les empreses.

La Federació Empresarial d'Agroalimentació de la Comunitat Valenciana té des d'aquesta setmana nou president. Rafael Juan, conseller delegat de l'empresa Vicky Foods, l'antiga Dulcesol, assumeix el càrrec d'una federació que s'ha caracteritzat en aquest temps de pandèmia en un dels motors essencials de l'economia de la Comunitat Valenciana. Substitueix en el càrrec Federico Félix, que duia al capdavant d'aquesta federació quasi tres dècades.

Les exportacions valencianes creixen el doble que les espanyoles

El president de Fedacova ha destacat la importància del sector, que "ha sigut clau en la pandèmia" perquè hi haguera aliments a les prestatgeries dels supermercats, així com el seu pes a la Comunitat Valenciana, ja que aporta el 9% del PIB, el 13% de l'ocupació i el 17% de les exportacions valencianes. "Mentre que les exportacions agroalimentàries han crescut a Espanya un 4% en 2020, que a la Comunitat Valenciana ha sigut el doble, el 8%, ja que és un sector fort, que està fent bé les coses i és resilient en les crisis".

Fomentar la cooperació empresarial

De cara al futur, Rafael Juan veu clau fomentar la cooperació empresarial per a fer front a les amenaces exteriors al sector, millorar la comunicació cap al consumidor sobretot per a fer veure la faena que es fa a favor de la sostenibilitat i també anar de la mà amb les administracions. Però per a això, afirma que "cal que treballar des de dins del sector i no des de fora", en relació amb les declaracions del ministre de Consum.

També et pot interessar

stats