Falten treballadors per a una vintena d'oficis a la Comunitat Valenciana

Tot i que hi ha 335.000 persones sense faena, costa cobrir ofertes en la restauració, el camp i la construcció

Imatge d'arxiu d'una oficina / À Punt NTC

A la Comunitat Valenciana falten treballadors i treballadores per a una vintena d'oficis. Tot i que hi ha 335.000 persones sense faena, costa cobrir ofertes de treball en els sectors de la restauració, el camp i la construcció. Les causes d'aquests desajustos entre l'oferta i la demanda varien en funció del lloc.

Ana Amores és dissenyadora gràfica i directora d'art. Fa tres anys que busca treball, però no en troba, tot i que és una ocupació que sovint es queda vacant per falta de candidats. “Les empreses no només busquen dissenyadors gràfics; necessiten una persona que també gestione les xarxes socials i tinga coneixements en impressió 3D. Una persona que els ho cobrisca tot”, assegura. 

Sous baixos i dificultats per a conciliar són les altres causes d'aquesta realitat. Segons l'Observatori d'Ocupació del Servei Públic d’Ocupació Estatal, en un 20% dels casos és per les condicions laborals. En el 38%, el motiu és la carència de professionals amb formació o experiència i en un 31% és la falta de competències tècniques.

A València no troben treballadors qualificats en el Transport Marítim i a Alacant falten sobretot cambrers i cuiners. La restauració, els serveis i la construcció són alguns dels sectors on més mà d'obra falta. Formació pràctica i específica, adaptada a les necessitats concretes del mercat de treball o unes millors condicions laborals són algunes de les mesures que podrien reduir aquest desequilibri entre oferta i demanda. 

També et pot interessar

stats