La CEOE alerta: falten 25.000 persones en treballs de ciberseguretat i 100.000 en enginyeries

El president de la patronal remarca també que altres sectors, com ara la construcció i l'hostaleria, tenen problemes per a cobrir les plantilles

El president de la CEOE, Antonio Garamendi
El president de la CEOE, Antonio Garamendi / Eduardo Sanz / Europa Press

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha alertat aquest divendres que falta personal en cadascun dels sectors professionals i ha assenyalat que cal treballar en els col·legis i en les universitats, ja que hi ha “un problema molt especial amb la formació”.

“És molt difícil parlar de digitalització i sostenibilitat si no estem preparats per a fer-ho. I hi ha realment un problema”, ha indicat aquest divendres durant la intervenció en el lliurament del Premi Navarresa Empresarial 2023. Garamendi ha explicat que en matèria de ciberseguretat falten 25.000 persones a Espanya i unes 100.000 en les enginyeries, encara que també ha indicat que falta gent en construcció i hostaleria. Segons ha assenyalat, en totes les anàlisis elaborades per les patronals es veu que de cara al futur hi haurà un problema de personal. “Fins i tot també els empresaris ens hem de formar”, ha afegit.

D'altra banda, ha apuntat que la inflació és “possiblement un dels enemics més grans de la societat”, motiu pel qual ha demanat “que es treballe permanentment amb rigor pressupostari per a contindre-la”. A més, Garamendi ha apostat per “fer les coses bé, ordenadament”, i ha donat suport a les ajudes als més vulnerables, però tenint ben clar que cal anar per la senda d'uns pressupostos “seriosos i amb rigor”.

En aquest sentit, ha demanat “estabilitat de tota mena, social i política”, perquè “les coses es poden parlar, asseure's en una taula i, des de les diferències, arribar a acords i pactar els desacords”. Segons ha afegit, “la crispació no és bona per a la societat” i ha reclamat “seguretat jurídica” i “qualitat en la norma”.

D'altra banda, el president de la CEOE ha subratllat que en matèria d'innovació, Espanya té encara una inversió de l'1,3% del PIB, quan en els acords de Lisboa ja es parlava d'arribar al 3%.

També et pot interessar

stats