Falten 50.000 treballadors de la construcció a la Comunitat Valenciana

Es tracta d'un sector molt envellit que té dificultats a l'hora de trobar relleu generacional

Imatge d'un treballador de la construcció / À Punt NTC

És un problema que es repeteix al conjunt de l’estat: la manca d’obrers en el sector de la construcció. És una professió envellida en què el relleu generacional es complica.  El constructor Vicente Miguel Corbera comenta que en el seu lloc de treball “el més jove té 28 anys i el més major en té 63, però la mitjana d'edat està sobre els 55”.

Segons la Federació d’Empreses Constructores, a Espanya calen 500.000 treballadors. “A la Comunitat Valenciana, que representem el 10% de la població, en falten per tant 50.000”, expressa el president de la Federació Valenciana de la Construcció, Francisco Zamora Català.

Per a fer més atractiu el sector, la formació i la mecanització de part del treball és fonamental. A més, l’especialització en diferents tasques fa que les dones s'hi puguen interessar també. De fet, Zamora Català afirma que gràcies a la tasca de la Federació “s'ha incrementat en un 9% la incorporació de la dona al sector”.

Alguns treballadors asseguren que, encara que la faena a priori no puga semblar ideal, també pot oferir tasques atractives.

També et pot interessar

stats