Falten 2.000 conductors de camions a la Comunitat Valenciana

Des de la Federació de Transportistes Valencians reconeixen que en deu anys s’haurà jubilat la majoria del sector

Imatge de camions aparcats / À Punt NTC

La Federació de Transportistes Valencians reconeix que falten 2.000 conductors de camió a la Comunitat Valenciana i avisa que ja hi ha dificultats per a enviar mercaderies. A tot Espanya es necessiten 20.000 transportistes, falta relleu generacional per a una faena dura i de difícil conciliació amb uns salaris que no sempre reconeixen l'esforç. Més de la meitat dels camioners tenen ara entre 45 i 64 anys, i només 0,3% dels nous conductors estan per davall de 25 anys.

Des de la Federació Valenciana d’Empresaris del Transport reconeixen que en deu anys s’haurà jubilat la majoria dels conductors i aleshores “tindrem un problema real”.

Ara mateix, un camioner cobra uns 2.000 euros nets en el transport estatal que pot superar els 3.000 euros en els recorreguts internacionals. El conveni s’ha revisat a l'alça un 6,5%, però reconeixen que han de “millorar les condicions”, remarca Carlos Garcia, secretari de la Federació Valenciana d'Empresaris del Transport i la Logística. El transport internacional, que és el millor pagat, és el que la gent menys vol fer, perquè segons la Federació “acabes la jornada, però estàs a 6.000 quilòmetres de casa”, reconeix Juan Ortega, vicepresident de la Federació Valenciana d'Empresaris del Transport i la Logística.

Una conciliació difícil a la qual cal afegir les dures condicions laborals i la inseguretat a la carretera. A més, el cost dels permisos de conducció i circulació ronden els 3.500 euros.

També et pot interessar

stats