Les exportacions valencianes agroalimentàries al Canadà pugen un 38% en 2018 després del CETA

Mulero destaca que a la fira Fruit Logistica de Berlín s'estan obrint nous mercats, com la Xina o el Japó.

En la fira Fruit Logistica de Berlín participen 90 mercantils del sector agroalimentari valencià
En la fira Fruit Logistica de Berlín participen 90 mercantils del sector agroalimentari valencià / GVA

Les exportacions agroalimentàries de la Comunitat Valenciana al Canadà s'han incrementat un 38% en l'última campanya de 2018, a causa de l'acord de lliure comerç entre la Unió Europea i el Canadà (CETA). Així ho ha indicat aquest dijous el secretari autonòmic d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Francisco Rodríguez Mulero, en la fira Fruit Logistica a Berlín.

Així mateix, Mulero ha posat en valor que l'acord entre Europa i el Japó ha permés que vins valencians s'hagen convertit en un "referent" al país. 

En la fira berlinesa que, que enguany celebra la seua 27 edició, participen 90 mercantils del sector agroalimentari valencià, de les quals unes 30 es troben en l'estand de la Comunitat Valenciana.

El secretari autonòmic d'Agricultura ha assenyalat que en aquest certamen les perspectives estan sent bones i hi ha "optimisme" perquè s'està aconseguint un dels objectius marcats: obrir nous mercats com la Xina, el Canadà o el Japó. 

Precisament, una d'aquestes empreses que ha acudit a Fruit Logistica amb noves perspectives de negoci ha sigut l'Associació Espanyola del Kaki, que aglutina 45 mercantils, de les quals el 90% són valencianes. El seu president, Pascual Prats, ha advocat per arribar a mercats com la Xina o el Canadà, però també ha avançat la seua intenció de portar el caqui a l'Índia. S'espera que en dos anys aconseguisquen una producció de 600 milions de quilos.

També et pot interessar

stats