Les exportacions i la inversió tiren de l’economia espanyola, que creix un 0,6% en el primer trimestre

El PIB augmenta una dècima més que en el trimestre anterior, segons l’INE

Exportacions
Les exportacions han afavorit el creixement econòmic durant els tres primers mesos de l'any / À Punt NTC

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) ha elevat una dècima, al 0,6%, el creixement de l'economia espanyola en el primer trimestre, un avanç sostingut per la bona evolució de les exportacions i de la inversió empresarial en una situació en què el consum de les llars s’enfonsa.

El creixement trimestral és una dècima superior al registrat el trimestre anterior, que també ha sigut revisat una dècima a l'alça, d'acord amb les dades de comptabilitat nacional que ha fet públic l'INE.

La demanda nacional (consum i inversió) ha restat 0,9 punts a l'avanç trimestral del PIB, mentre que la demanda exterior (exportacions i importacions) ha contribuït amb 1,5 punts.

Després del creixement econòmic trimestral està la notable recuperació de les exportacions, que han passat de caure en el quart trimestre a avançar un 5,7% en el primer, i de la inversió empresarial, que ha crescut un 3,5%.

Les importacions han crescut un 2,6%, en línia amb l'augment de la inversió en maquinària i béns d'equip, ja que el consum de les famílies s'ha desplomat un 1,4% en un marc d'enduriment de les condicions financeres i de preus elevats.

La despesa en consum final de les administracions públiques ha caigut un 1,6%, mentre que la inversió en habitatge i edificació s'ha recuperat, amb un avanç del 0,9%.

El sector serveis s'ha quedat estancat en el primer trimestre, mentre que la resta de branques de l'economia han crescut: un 3,8% l'agricultura, un 2,4% la construcció i un 1% la indústria.

També et pot interessar

stats