Morata adverteix que les exportacions valencianes "estan caient" en volum

El president de la Cambra de Comerç de València considera “intolerable” que la ministra Ione Belarra siga capaç d'acusar una persona individual com Juan Roig per crear riquesa i el qualifique de "capo"

José Vicente Morata en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

El president del Consell de Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana i de la Cambra de Comerç de València, José Vicente Morata, ha advertit que les exportacions valencianes "estan caient", malgrat les dades de creixement.

Les exportacions valencianes s'han quedat l'any passat a no res de superar els 40.000 milions d'euros, més del 22% respecte del 2021, però "eixe increment es deu a la forta inflació" i en realitat, "en tones les exportacions estan baixant", segons ha dit Morata en una entrevista en Les notícies del matí.

Morata ha demanat "un canvi real" en el suport del govern a les exportacions per a aconseguir augmentar-ne la quantitat i diversificar mercats. "Cal fer polítiques concretes de suport a les empreses exportadores, ja que les exportacions fora de la UE estan caient, els metres quadrats o tones està decreixent i ara és el moment de prendre decisions perquè la internacionalització és la clau de la nostra indústria", ha dit.

El president de les cambres valencianes també ha valorat les declaracions de la ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, que ha proposat la creació d'una cadena pública de supermercats per a lluitar contra l'"oligopoli alimentari" que, en la seua opinió, està en mans del president de Mercadona, Juan Roig, al qual ha qualificat de "capo". "Estan especulant amb els aliments, una cosa que no es pot permetre", ha dit Belarra.

És intolerable que una ministra del govern d'Espanya siga capaç d'acusar una persona individual per crear riquesa"

Considera que "és intolerable" que una ministra del govern d'Espanya siga capaç d'acusar una persona individual per crear riquesa. "Una ministra no pot entrar en això, tenim unes regles socials de convivència, podem criticar el que vulguem, però no a les persones perquè estem en un estat de dret i les empreses estan complint amb les seues obligacions". Segons Morata, no s'han de permetre aquesta classe de desqualificacions perquè "primer no serveixen per a res, i segon creen un clima que no toca".

Per a Morata, el debat contra les empreses "és intencionat" i no té res a veure amb la realitat perquè la majoria d'empreses fa política social. "Una altra cosa és la caiguda de la classe mitjana, però això no és culpa de l'empresa, sinó que les polítiques que s'estan fent no són les adequades i hem de tornar a aconseguir una classe mitjana més gran de la que tenim en aquests moments a través d'incrementar la productivitat".

D'altra banda, el president de la Cambra de Comerç de València ha valorat positivament que Fira València comence a operar com a una empresa pública dependent de la Generalitat. No obstant això, ha reivindicat que la fira "tinga una visió empresarial i, per tant, diu que "l'empresari ha d'estar en primera línia i al costat de la direcció general per a donar la potència que ha de tindre la Fira i no té ara".

També et pot interessar

stats