Les exportacions de cítrics cauen un 7,4%

En general, entre gener i març, les exportacions valencianes han disminuït un 0,8%.

Les exportacions de cítrics cauen un 7,4%
Les exportacions de cítrics cauen un 7,4%

Les vendes de cítrics de la Comunitat Valenciana a l'exterior han patit una caiguda del 7,4% durant el primer trimestre de l'any, cosa que ha incidit negativament en l'evolució de les exportacions valencianes. Així, han experimentat una reculada del 0,8% de gener a març de 2019, segons un informe de comerç exterior de la Comunitat Valenciana elaborat per Cambra València.

Cambra València apunta diversos factors que són els que incideixen negativament en l'evolució de les exportacions valencianes. Entre altres, destaca el Brexit, la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina o la desacceleració d'algunes de les principals economies europees o de països emergents.

Malgrat tot, s'observa que alguns productes mantenen el dinamisme en les seues exportacions, com podrien ser la indústria agroalimentària, cosmètica, plàstics, moble, confecció i productes químics. A més, les vendes d'automòbils han registrat un lleuger increment, fet que podria suposar la fi de la desacceleració del sector.

El descens de les exportacions contrasta amb el de la resta de comunitats autònomes on, en general, s'han mantingut estables, enfront del mateix període de l'any anterior. És el cas de comunitats com Catalunya, Andalusia o el País Basc, i fins i tot es veu un augment en la Comunitat de Madrid amb un 5,6% més de vendes a l'exterior.

Per contra, les importacions acceleren el seu creixement en la Comunitat Valenciana, impulsades pel dinamisme de la demanda interna, la qual cosa implica una disminució del saldo comercial positiu.

També et pot interessar

stats