Els estats de la UE estudiaran al juliol com fomentar la vivenda protegida

Els 27 abordaran en una trobada, que ha anunciat Calviño des de València, l’accés de la joventut a l’habitatge social o com impulsar les noves tecnologies en la construcció

La presidenta del Banc Europeu d'Inversions, Nadia Calviño, durant la seua intervenció en el Foro Econòmic de València
La presidenta del Banc Europeu d'Inversions, Nadia Calviño, durant la seua intervenció en el Fòrum Econòmic de València / Biel Aliño (EFE)

Els estats de la Unió Europea (EU) es reuniran el mes que ve per a abordar el finançament de les vivendes protegides. Així ho ha anunciat la presidenta del Banc Europeu d'Inversions (BEI), Nadia Calviño, que ha avançat este dijous que en l’encontre que tindrà lloc el 18 de juliol els estats membres determinaran l'ajuda de la institució a la vivenda protegida en una triple dimensió. Les infraestructures socials, que passen, entre altres, per les residències de persones majors, les dotacions educatives i l'habitatge assequible, són un dels huit objectius del pla estratègic del BEI per als pròxims anys, com apuntava la dirigent de la institució europea.

Pel que ha avançat Nadia Calviño, esta ajuda estaria dirigida a les noves tecnologies en construcció i nous materials, a l'adequació i rehabilitació de les vivendes per a aconseguir major eficiència energètica, i a l'accés dels joves als habitatges socials.

Calviño ha anunciat esta pròxima reunió en l'última jornada del Fòrum Econòmic i Social del Mediterrani, organitzat per Prensa Ibérica a València, en la qual també participaven la presidenta del govern balear, Marga Prohens, en una taula redona sobre turisme i canvi climàtic, i el president de Múrcia, Fernando López Miras, en un debat sobre aigua.

Les infraestructures socials són un repte compartit entre els membres de la UE, i en el cas d'Espanya el BEI ha invertit 450 milions d'euros en vivendes protegides en els últims anys, com ha indicat Nadia Calviño en la seua intervenció.

De fet, segons ha dit, en les visites als 27 estats membres que està fent ha constatat la coincidència que existeix en les prioritats sobre vivenda, com és el cas de Lituània, on el repte és modernitzar tot el parc d'habitatges soviètics; Irlanda, on cal respondre a les necessitats de la immigració; o Espanya, on la demanda se centra a donar respostes als immigrants i als joves perquè tinguen accés a una vivenda.

Respecte al fet de consolidar el BEI com a “banc del clima”, la presidenta ha assenyalat que s'estan anunciant inversions en xarxes intel·ligents i d'eficiència energètica, com la que rebrà l'empresa espanyola Hinojosa, en noves tecnologies i nous combustibles.

En l’àmbit agrícola, el BEI ha mobilitzat 4.000 milions per a 40.000 pimes a Espanya i ha finançat una plataforma de venda directa d'aliments entre els agricultors i els consumidors europeus.

També et pot interessar

stats