Les espardenyes valencianes són tendència aquest estiu

La família reial espanyola, la britànica i fins i tot la primera dama dels Estats Units han portat espardenyes aquest estiu

Les espardenyes se segueixen fent de forma artesanal als Ports

Les espardenyes són des de fa dècades el calcer imprescindible quan arriba la calor, però aquest estiu s'han convertit en una autèntica tendència. Les hem vist en la família reial espanyola, la britànica i fins i tot en la primera dama dels Estats Units. Fa segles que es fabriquen de forma artesana al territori valencià.

Són un calçat de la gent de camp, però que es van convertir en moda als anys seixanta gràcies a Yves Saint Laurent. Aquest estiu són tendència i a la comarca dels Ports fa cinc segles que en fabriquen artesanalment.

El gerent de Iata Espardenyes, Moncho Monfort, és un dels que es dedica a l'espardenya des de la Mata (Ports). Milers de parells ixen cada any cap a Europa, Austràlia o Amèrica del Nord. Recorda que fins i tot dels magatzems Saks Fifth Avenue de Nova York “van vindre a trobar espardenyes a la Mata”.

“Els pobles espardenyers ho eren perquè tenien cultiu de cànem al mateix terreny”, reivindica Monfort, que també explica com es reinventa un calcer tan versàtil: “D'una sabata de luxe en fem la versió en espardenya”.

“Són còmodes, i a l'estiu més fresquetes”. “Jo en tinc fins a dos o tres parells”, explica la gent del carrer a À Punt. Les espardenyes són un èxit en comoditat i estil a què han sucumbit famosos i influencers.

També et pot interessar

stats