Espanya rep un 14% més de turistes a l’agost, encara que sense arribar a les xifres de prepandèmia

Repunten els visitants i també creix la despesa que fan respecte a l’any passat, que és un 20% superior respecte de l’estiu passat

Una turista es fa una foto en la plaça de la Mare de Déu de València, un dels punts de la ciutat que més turistes estrangers atrau
Una turista es fa una foto en la plaça de la Mare de Déu de València, un dels punts de la ciutat que més turistes estrangers atrau / À Punt NTC

El sector turístic espanyol ha fet enguany l’agost. Aquest mes del calendari ha tornat a ser quasi de rècord per al sector, que ha rebut 10,1 milions de turistes, és a dir, vora un 14% més que l’any passat, segons les xifres que ha fet públiques l’Institut Nacional d’Estadística (INE). A pesar del repunt, que suposa fregar les xifres de l’estiu anterior a l'esclat de la pandèmia, encara no ha superat el rècord de turistes assolit el 2017, amb 10,4 milions de turistes a l’agost.

L’increment de turistes no és l’únic increment que ha experimentat el sector respecte l’agost passat. Han vingut més turistes a Espanya i han gastat més, un 20% més que l’any passat. En conjunt, els visitants estrangers es van deixar 13.529 milions d'euros, segons el balanç oferit per l’INE.

Pel que fa al còmput de turistes anual, en els huit primers mesos de l'any van vindre a Espanya 57,7 milions de turistes, un 0,7% menys que abans de la pandèmia, com revelen les estadístiques de l’INE. Els visitants estrangers han desemborsat 73.393 milions d'euros, un 15% més que les xifres precovid.

La despesa dels visitants continua escalant rècords cada mes, tant pel que fa als termes acumulats com a la xifra mitjana diària, que es va situar en 173 euros, un 6,7% més que un any abans i per damunt dels 160 de 2019.

Els més gastadors, els àrabs

Quant als turistes que més s'escuren la butxaca als establiments espanyols, les estadístiques de l’INE revelen que són els procedents dels països àrabs i d'Orient Mitjà, amb 209 euros per dia; seguits dels britànics, amb 179 euros. Els nòrdics s'hi deixen una mitjana de 170 euros.

A l’altra banda, pel que fa als turistes que menys es gasten a Espanya, estan els francesos, que es deixen uns 120 euros al dia.

També et pot interessar

stats