Espanya reclama en la UE més exigències sanitàries als cítrics de Sud-àfrica per a evitar la falsa arna

El sector agrícola valencià vol que s’exigisca un tractament fred a les importacions del país africà per a evitar l'entrada de la plaga

Efectes que deixa la falsa arna en l'interior dels cítrics
Efectes que deixa la falsa arna en l'interior dels cítrics / AVA-Asaja

Espanya plantejarà als socis de la Unió Europea la necessitat d'establir majors exigències sanitàries als cítrics que s’importen des de Sud-àfrica per a evitar que arriben plagues com la falsa arna, endèmica en aquest país. La Comunitat Valenciana ja fa un temps que reivindica aplicar un tractament fred als cítrics procedents d’aquest país, com ja demanen altres països com els Estats Units, per a posar barreres a aquesta plaga.

El ministre d’Agricultura, Luis Planas, també posarà sobre la taula la comercialització dels cítrics, que afronta una situació difícil per l'augment dels preus de l'energia i els fertilitzants, a més l’estoc elevat quan comença la campanya dels cítrics mediterranis.

Pel que fa als controls sanitaris per a frenar la falsa arna, l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària ja va reiterar la necessitat d'imposar aquest tractament als cítrics de Sud-àfrica que entren en el mercat comunitari.

Segons fonts diplomàtiques, ara s’ha de veure com articular aquesta petició, si serà a través d'una revisió reglamentària o amb una decisió de la Comissió Europea. En tot cas, la reunió del Consell d'Agricultura serà el moment per a donar una "espenta política" a aquesta qüestió tècnica.

També et pot interessar

stats