Espanya i Portugal arriben a un acord amb Brussel·les per a limitar el preu del gas en la factura de la llum

El govern espanyol anuncia la intenció de completar aquesta mesura de forma ràpida per aplicar-la "immediatament"

El preu de la llum puja sense límits
El preu de la llum puja sense límits / Shutterstock

Acord entre Espanya i Portugal amb Brussel·les per a limitar el preu del gas en la factura de la llum. L'objectiu d'aquest acord és rebaixar el preu de la factura elèctrica. La vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, i el ministre de Medi Ambient i Acció Climàtica de Portugal, José Duarte Cordeiro, han anunciat aquest dimarts l'acord amb la Comissió Europea.

"Hem arribat a un acord polític amb la Comissió Europea", ha assenyalat Ribera en la roda de premsa posterior a la reunió en la qual ha apuntat que en els pròxims dies es completarà el procediment per a "tindre el suport de Comissió" per a "implementar-lo immediatament".

Sobre la base d'aquest acord amb l'executiu comunitari, el preu de referència del gas es fixarà entorn els 40 euros per megawatt hora i marcarà un preu mitjà de 50 euros per megawatt hora al llarg dels dotze mesos que estiga en vigor l'acord.

Ribera s'ha desplaçat a Brussel·les per a mantindre una reunió amb la comissària europea de Competència, Margrethe Vestager, per a abordar la proposta presentada per Espanya i Portugal per a limitar a 30 euros per megawatt hora (MWh) el preu màxim del gas natural per a la generació d'electricitat ―els cicles combinats i les de cogeneració―, amb l'objectiu d'abaratir així la factura de la llum.

Ribera ha acudit a aquesta cita amb Vestager juntament amb el ministre de Medi Ambient i Acció Climàtica de Portugal, José Duarte Cordeiro.

A finals del passat mes de març, el Consell Europeu acceptava la proposta del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que sol·licitava mesures específiques perquè Espanya i Portugal pogueren rebaixar el preu de l’electricitat després del desorbitat augment dels darrers mesos.

També et pot interessar

stats