Espanya portarà al Consell d'Agricultura de la UE la simplificació de la PAC

Luis Planas detalla que també tractaran en el pròxim Consell del 26 de febrer la llei de la cadena alimentària i altres qüestions com les assegurances agràries

Luis Planas en una imatge d'arxiu
Luis Planas en una imatge d'arxiu / Fernando Villar (Efe)

El Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació portarà la proposta per a simplificar la política agrària comuna (PAC), al pròxim Consell d'Agricultura de la Unió Europea, que se celebrarà el 26 de febrer.

Així ho ha anunciat aquest dilluns en una entrevista en Onda Cero el ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Luis Planas, en la qual ha detallat que també tractaran en el pròxim Consell la llei de la cadena alimentària i altres qüestions com les assegurances agràries.

A més, el ministre ha avançat que manté un "contacte molt regular" amb les confraries de pescadors, que es reuneixen aquesta setmana per a decidir si s'adhereixen o no a les protestes dels agricultors i ramaders.

Precisament sobre les mobilitzacions dels productors, Planas ha reiterat el seu suport al dret de manifestació alhora que ha mostrat un rebuig cap aquelles protestes en les quals puga haver-hi "manipulació política".

Planas ha recordat que, en l'horitzó europeu, el juny vinent hi haurà eleccions. Acabarà una legislatura on, al seu parer, hi ha hagut "decisions correctes" com la direcció i el plantejament que situa la sostenibilitat com una qüestió "no discutible".

Si un producte fitosanitari està prohibit a la Unió Europea, cal prohibir-lo rotundament en les importacions

En aquest sentit, el ministre ha defés que "cal augmentar la sostenibilitat i la productivitat", encara que és "molt complicat" executar-ho al camp.

També ha aprofitat la intervenció per a reiterar la postura del Ministeri quant a les clàusules espill: "Si un producte fitosanitari està prohibit a la Unió Europea, cal prohibir-lo rotundament en les importacions", ha insistit.

Finalment, el ministre ha qualificat de "fonamental" la llei de la cadena alimentària, una norma per a la qual ha demanat "més controls" d'inspecció, i ha posat èmfasi en les competències que tenen sobre ella les comunitats autònomes.

També et pot interessar

stats