Endeutar-se per anar de vacances multiplica el preu final de l’estada

Enguany s’ha augmentat un 15% el nombre de consumidors que demanen un crèdit per a viatjar

Imatge d'arxiu d'una platja / À Punt NTC

La xifra de persones que s’endeuten per tal de viatjar ha augmentat en l’últim any: el 15% dels consumidors demana crèdits per a viatjar i això té un gran perill, perquè el preu es multiplica.

Les vacances fiançades acaben eixint més cares perquè els bancs apugen els interessos i els crèdits personals costen d'un 8 a un 10% de mitjana. A més, els costos es poden duplicar si recorrem a microcrèdits o al finançament que ens ofereixen les agències de viatges. 

José Carlos Gómez, advocat de serveis jurídics d’Adicae, explica que “si per exemple volem fer un viatge llarg de 1.500 o 2.000 euros es pot arribar a pagar un 30%, 40% o un 50% de l'import en interessos finançat a 18 o 24 mesos perquè els tipus d’interés ronden el 18% o 20%”.

Hi ha agències o plataformes de reserva que permeten fraccionar el pagament dels vols o dels hotels, però cal assegurar-se que siga sense cost. També s’ha de tindre cura si es paga amb targetes de crèdit o revolving, tal com explica l’advocat “és un perill”. Gómez afirma que han tingut molts clients afectats per les targetes revolving.

La recomanació: estalviar i en cas de necessitar finançament, com fan el 15% dels consumidors, llegir la lletra menuda i comparar.

També et pot interessar

stats