La inflació canvia la forma de gaudir de les vacances

Es trien més destinacions nacionals i s’acurten els dies de viatge

Una imatge de la platja de Benidorm, en arxiu / À Punt NTC

La pujada del preu dels allotjaments hotelers per a les vacances d'estiu i dels vols a l'estranger, motivat per la forta demanda i l’elevada inflació, fan que estiga canviant la manera de gaudir de les vacances.

Així, aquest estiu es busquen destinacions més pròximes i es redueixen els dies de l'estada. Una combinació amb un clar guanyador, el turisme per Espanya i entre d'altres per les nostres platges, explica Manuel León, gerent de l’agència de viatges Manolo Travel. De fet, Benidorm, Peníscola i València figuren entre les huit destinacions més demanades pel turisme espanyol, els establiments hotelers de la costa valenciana fa setmanes que estan plens, com ara l’Hotel Neptuno de València, que està registrant unes molt bones dades de reserves, segons la seua directora, Massiel García.

Però no només s’estan canviant les destinacions exòtiques per viatges a llocs més pròxims, sinó que s’estan acurtant les estades, siga a l'estranger siga a Espanya. Ara com ara, a tot estirar es fan viatges de quatre nits o cinc dies en pensió completa, quan abans era molt més comú reservar per a una setmana sencera, indicat León. 

També et pot interessar

stats