Elon Musk suspén l'acord de compra de Twitter i les accions cauen un 20%

El magnat diu que l'acord queda a "l'espera de detalls que emparen el càlcul que els comptes falsos representen menys del 5% dels usuaris"

Compte de Twitter d'Elon Musk
Compte de Twitter d'Elon Musk / Karl-Josef Hildenbrand (Europa Press)

Elon Musk ha suspés temporalment aquest divendres el seu acord de 44.000 milions de dòlars per a la compra de Twitter.

El magnat diu que l'acord queda a "l'espera de detalls que emparen el càlcul que els comptes falsos i l'spam representen menys del 5% dels usuaris".

Twitter havia estimat al principi d'aquest mes que els comptes falsos representaven menys del 5% dels seus usuaris actius diaris monetitzables durant el primer trimestre. No obstant això, la companyia admetia que aquesta estimació "pot no representar amb precisió la quantitat real d'aquests comptes", admetent que la quantitat real de comptes falsos en la xarxa social "podria ser més alta de l'estimat".

Això va resultar en una sobreestimació des del primer trimestre de 2019 fins al quart trimestre de 2021, va informar l'empresa, que va retallar així la seua xifra d'usuaris diaris actius monetizables al final del 2021 fins als 214,7 milions, enfront dels 216,6 milions inicialment estimats.

Es tracta de la segona ocasió en què Twitter admet un error de càlcul similar en una de les variables que més atentament segueix el mercat, ja que el 2017 va descobrir que havia sobreestimat els seus usuaris actius durant tres anys.

Les accions es deplomen

Les accions de l'empresa de xarxes socials ha caigut un 17,7% fins als 37,10 dòlars en la preobertura del mercat nord-americà. És el nivell més baix des que Musk va revelar la seua participació en l'empresa al principi d'abril i posteriorment va fer una oferta "millor i final" de 54,20 dòlars per acció.

La probabilitat implícita que el tracte es tanque al preu acordat va caure per davall del 50% per primera vegada dimarts, quan les accions de Twitter es van situar davall dels 46,75 dòlars.

Musk, l'home més ric del món i autoproclamat absolutista de la llibertat d'expressió, havia dit que una de les seues prioritats seria eliminar els "bots de spam" de la plataforma.

La companyia de xarxes socials havia dit que enfrontava diversos riscos fins que es tancara l'acord amb Musk, inclòs si els anunciants continuarien gastant en Twitter enmig d'una "incertesa potencial respecte als plans i l'estratègia futurs".

Musk ha criticat la política de moderació de Twitter. Ha dit que vol que l'algorisme de Twitter prioritze que els tuits siguen públics i que estava en contra que les corporacions que anuncien tinguen massa poder en el servei.

També et pot interessar

stats