Elon Musk demana a la EUIPO protegir la 'X' per a operar en el mercat dels 27

El magnat ha demanat reservar-se la utilització de la X en àmbits tan dispars com els aparells científics, instruments d'enregistrament, ordinadors, publicitat, serveis d'assegurances i de telecomunicacions

La marca 'X' de la xarxa social propietat d'Elon Musk
La marca X de la xarxa social propietat d'Elon Musk / kovop

El magnat Elon Musk, propietari de l'antiga Twitter, ara reconvertida en X, ha sol·licitat formalment la protecció de la referida X per a operar comercialment en un ampli ventall de productes i serveis en el mercat que formen els 27 països de la UE.

A través del despatx d'advocats especialitzat Hogan Lovells, Musk ha demanat en l'Oficina de Propietat Intel·lectual de la UE (Euipo en les seues sigles en anglés i amb seu a Alacant) reservar-se la utilització de la X en àmbits tan dispars com els aparells científics, instruments d'enregistrament, ordinadors, publicitat, serveis d'assegurances i de telecomunicacions.

Segons la base de dades de l'Euipo eSearch Plus, dins de set categories de la classificació de Niça (que detalla els productes i serveis on es demana reservar l'ús d'una marca) també s'ha sol·licitat per a activitats d'educació i formació, serveis d'entreteniment i jurídics i per a altres camps més dispars com per al seu possible ús en la comercialització de vestits de busseig i extintors.

La sol·licitud de Musk per a protegir X va ser registrada en l'euroagència divendres passat, 22 de setembre, i ara s'obri un termini de diversos mesos perquè els examinadors estudien possibles incompatibilitats i per a hipotètics recursos per part d'altres companyies que puguen considerar-se afectades per aquesta denominació.

Segons les bases de dades públiques de l'Euipo, en l'actualitat hi ha 263 marques registrades entorn de la lletra X. La lletra ha posat fi des del passat estiu l'arxiconegut logotip blau de l'ocell de Twitter en un camí per a convertir a X.com en una plataforma més àmplia.

El novembre passat, Musk va pagar 44.000 milions de dòlars (39.662 milions d'euros) per la xarxa social Twitter i, a més del canvi de denominació, en menys d'un any el també director executiu de Tesla ha acomiadat aproximadament tres quarts del personal de la xarxa social, ha tret a la companyia de la borsa, ha llevat el sistema de verificació de comptes oficials de l'administració anterior i l'ha canviat per un procés de pagament de 8 dòlars. L'abril del 2023, Twitter va deixar de ser una empresa independent després de fusionar-se amb la nova companyia X Corp.

Musk té una estreta i llarga relació amb la lletra X com ho reflecteix que X.com era el nom original de la plataforma de pagaments Paypal que ell va fundar; també està en el nom de la seua companyia SpaceX i en el d'un dels models de Tesla; així com en la seua companyia d'intel·ligència artificial, xAI, i fins i tot forma part del nom d'un dels seus fills, X Æ A-12.

També et pot interessar

stats