EasyJet cancel·la almenys set vols per la vaga dels tripulants de cabina

Els sindicats de la companyia adverteixen que l'aerolínia està "vulnerant el dret a la vaga"

Avió d'EasyJet en una imatge d'arxiu
Avió d'EasyJet en una imatge d'arxiu

L'aerolínia EasyJet ha cancel·lat set vols aquest divendres fins a les 9:00 hores a causa de la vaga convocada per als tripulants de cabina de passatgers (TCP) i dotze han patit retards. Des del sindicat USO assenyalen que la companyia "s'ha excedit" en el nombre de vols considerats serveis mínims, "i ha vulnerat el dret a vaga".

USO ressalta que "quasi la totalitat de la plantilla ha rebut la carta per a operar vols protegits" i que EasyJet "ha seguit el model de Ryanair", que consisteix a "no respectar el decret de mínims i vulnerar el dret a vaga dels tripulants".

Per això, USO està analitzant el decret per a emprendre accions legals. El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha establit uns serveis mínims del 57% dels vols en l'aeroport de Barcelona, del 56% en l'aeroport de Màlaga i del 51% en l'aeroport de Palma.

Així ho va comunicar el Ministeri aquest dijous a l'aerolínia, a Aena i al sindicat convocant, USO Sector Aeri, per a les jornades de vaga previstes per als dies 1, 2, 3, 15, 16, 17, 29, 30 i 31 de juliol de 2022.

Per aeroports, en el de Màlaga s'han cancel·lat quatre vols (dues eixides i dues arribades) i en el de Palma tres, una eixida i dues arribades, totes a Londres. Quant a retards, Barcelona en té un; Màlaga, tres, i Palma, 8.

També et pot interessar

stats