Els tripulants de cabina d'EasyJet convoquen una vaga de nou dies al juliol

Pararan els dies 1, 2, 3, 15, 16, 29, 30 i 31 i exigeixen les mateixes condicions salarials que els seus companys d'altres països europeus

Un dels avions de la flota d'EeasyJet
Un dels avions de la flota d'EeasyJet

El sindicat USO ha convocat aquest dimarts nou jornades de vaga de tripulants de cabina en l'aerolínia EasyJet a Espanya que coincidiran amb el primer, tercer i últim cap de setmana del mes de juliol, en protesta pel bloqueig en la negociació del conveni que regula les seues condicions laborals.

En roda de premsa, el responsable d'USO en EasyJet Màlaga, Miguel Galán, ha explicat que els treballadors exigeixen les mateixes condicions salarials que els seus companys d'altres països europeus com França o Alemanya, els sous base dels quals (sense comptar les hores de vol) estan al voltant de 850 euros més que els que es cobren a Espanya, que ronden els 950 euros.

L'empresa i els sindicats (USO i Sitcpla) es veuran les cares aquest dimarts en una primera negociació en el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (AVENC), una trobada del qual Galán espera que isca un acord i que EasyJet acudisca amb "una posició raonable".

En concret, els tripulants de cabina que treballen a Espanya aspiren a un increment salarial que rondaria el 40% del salari base, que actualment se situa en 950 euros, als quals cal sumar les hores de vol, una quantitat, que segons Galán, a penes arriba per a pagar el lloguer o la hipoteca a Barcelona, Màlaga i Palma.

Així mateix, el sindicat demana que l'increment del salari base no implique una retallada de l'import de les hores de vol, així com que s'incloga en el pagament un plus d'antiguitat, un augment salarial de l'IPC durant la vigència del conveni, o que es limiten les hores de vol per a afavorir el descans de la tripulació, entre altres coses.

La vaga tindrà lloc en els aeroports del Prat, Màlaga i Palma els dies 1, 2, 3, 15, 16, 29, 30 i 31 de juliol, ha precisat Galán, que no ha explicat quants vols es veuran afectats i ha demanat disculpes als passatgers.

També et pot interessar

stats