La direcció de Banc Sabadell rebaixa de 1.605 a 1.440 els afectats per l'ERO

Els sindicats desconvoquen la vaga prevista per a aquest divendres en vista a una aproximació de postures que encara no arriba a les 1.300 eixides que planteja la representació dels treballadors

Oficines del Banc Sabadell a Miami
Oficines del Banc Sabadell a Miami / Shutterstock

Tercera oferta de rebaixa de la direcció de Banc Sabadell per als afectats per l'ERO presentat. L'entitat ha rebaixat de 1.605 a 1.440 les persones incloses en l'ajust. Inicialment la direcció del banc plantejava l'eixida de 1.930 persones, 490 més que l'última oferta, feta aquest dijous als sindicats.

Tenint en compte l'avanç de les negociacions, els sindicats presents en la taula de negociació han decidit desconvocar la nova jornada de vaga prevista per a aquest divendres, 15 d'octubre. Els sindicats consideren que la rebaixa encara "no és suficient", però que "s'acosta" a la seua proposta de 1.300 eixides.

A més, l'entitat hauria millorat les condicions econòmiques de les prejubilacions, pròximes a l'equivalent del 75% del procés d'eixides voluntàries que el banc va dur a terme en el primer trimestre de l'any. En la proposta Sabadell hauria acceptat incorporar primes des de 5.000 a 20.000 euros segons l'antiguitat dels empleats en les baixes incentivades per als menors de 50 anys.

La reunió d'aquest dijous és la penúltima abans que aquest divendres es done per finalitzat el període de consulta de l'ERO.

L'ERO de Banc Sabadell ha trobat una forta reacció de la plantilla de l'entitat, que la setmana passada es va mobilitzar en diferents ciutats espanyoles, com Alacant, Castelló i València. La intenció inicial a la Comunitat Valenciana era tancar 79 oficines i acomiadar 380 persones.

També et pot interessar

stats