El dièsel frega ja els dos euros per litre

El preu dels carburants repunta un 5% després que la setmana passada tallara l'espiral baixista de l'últim mes que havia portat a encadenar cinc caigudes consecutives

Un home resposta el seu vehicle en una gasolinera
Un home reposta en una gasolinera / Gloria Sánchez (Europa Press)

El preu mitjà dels carburants a Espanya ha tornat a repuntar aquesta setmana, després que la passada tallara l'espiral baixista de l'últim mes que havia portat a encadenar cinc caigudes consecutives, i s'ha encarit fins a un 5%.

En concret, el preu mitjà del litre de gasolina ha pujat aquesta setmana un 2,63%, per a situar-se en 1,756 euros, el seu nivell més alt des del principi de setembre. En el cas del dièsel, el repunt ha sigut del 5% respecte a l'anterior, per a escalar fins als 1,949 euros el litre, el seu preu màxim des de mitjan juliol.

Malgrat aquesta pujada, els dos carburants es mantenen lluny dels màxims que van tocar aquest estiu, quan al juliol la gasolina va arribar als 2,141 euros i el gasoil als 2,1 euros.

Així mateix, la gasolina es manté per davall dels nivells d'abans de l'entrada en vigor de l'ajuda de vint cèntims per litre que va aprovar el govern a la fi de març (1,818 euros el litre), encara que en el cas del gasoil supera aquest nivell (1,837 euros).

Una bretxa de dènou cèntims entre dièsel i gasolina

A més, el preu mitjà del litre de dièsel a Espanya es manté per desena setmana consecutiva per damunt del de la gasolina, amb una bretxa d'una mica més de 19 cèntims.

Respecte a la mateixa setmana de fa un any, amb la subvenció, el preu del litre de gasolina és quasi un 5% més car que fa un any, mentre que en el cas del gasoil el preu és quasi un 29% superior.

També et pot interessar

stats