El "dia de la llibertat" activa el retorn de la comunitat anglesa a la Costa Blanca

La multiplicació de visitants no es tradueix en l'ocupació hotelera, ja que la immensa majoria venen a la seua segona residència, a cases de familiars o d'amics

Un nou vol de turistes anglesos arriba a l'aeroport d'Alacant-Elx
Un nou vol de turistes anglesos arriba a l'aeroport d'Alacant-Elx / Marc Gomar

La fi de les restriccions als viatgers vacunats d'Anglaterra que venen a Espanya ha multiplicat l'arribada de turistes a Benidorm i a la resta de la Costa Blanca, encara que no per a omplir hotels, sinó per a anar a segones residències, igual que a la resta del litoral mediterrani.

Des de dilluns passat el govern britànic ha eliminat algunes de les prohibicions per a lluitar contra la pandèmia de Covid-19. Entre altres la quarantena obligatòria en tornar d'un país amb color groc en el seu semàfor del virus –cas d'Espanya– per als qui tenen amb la pauta de vacunació completa. Els viatgers, però, sí que han de sotmetre's a dues proves de detecció, abans i després del viatge.

Després d'aquest dilluns, batejat com el "dia de la llibertat", els vols a Alacant des del Regne Unit s'han duplicat respecte a la setmana prèvia. La directora de l'aeroport alacantí, Laura Navarro, ha comentat que l'optimisme ha de ser "moderat" perquè encara cal recuperar els nivells d'ocupació dels vols i també esperar a les dades epidemiològiques, tant a les illes britàniques com a l'estat espanyol.

La multiplicació de visitants no es tradueix en l'ocupació hotelera, ja que la immensa majoria venen a la segona residència, a cases de familiars o amics, o a lloguers de llarga duració, i no a hotels.

Això es reflecteix en el fet que actualment només entre un 4% i un 5% dels llits dels hotels de Benidorm estan ocupats per anglesos. És a dir, hi ha vora 3.000 turistes a les 32.000 habitacions disponibles.

A molts turistes d'Anglaterra no els ha donat temps d'arribar a Benidorm amb el "dia de la llibertat" perquè la logística dels grans turoperadors sol tardar entre dues i tres setmanes. Tot apunta que és prompte encara perquè arriben en al·luvió, segons el president de la patronal hotelera de Benidorm (Hosbec), Toni Mayor.

El baix percentatge de turistes allotjats no preocupa molt el sector perquè juliol i agost són mesos tradicionalment de clients espanyols, que presenten una alta ocupació aquests dies a Benidorm, mentre que l'anglés passa a ser majoritari a partir de setembre i durant la resta de l'any.

En tot cas, per a agost l'Hosbec preveu que arriben en avió 248.000 turistes del Regne Unit a Alacant, vora el 70% dels que va haver-hi l'any anterior a la pandèmia, 2019, que va ser de rècord.

També et pot interessar

stats