La Comunitat Valenciana espera 55.000 turistes britànics al llarg de la setmana

Els viatgers procedents del Regne Unit que estiguen immunitzats contra la Covid-19 ja no hauran de fer quarantena per a tornar a casa

Arribada de turistes britànics a l'aeroport de Madrid-Barajas
Arribada de turistes britànics a l'aeroport / Europa Press

L'alçament total de les restriccions contra el coronavirus al Regne Unit des d'aquest dilluns s'ha convertit en un raig d'esperança per a reactivar el sector turístic a la Comunitat Valenciana. Tot i que el conjunt d'Espanya continua en groc en el semàfor britànic de la Covid i no es recomana com a destinació vacacional, des d'ara els viatgers procedents d'aquest país no hauran de guardar quarantena quan tornen a casa sempre que tinguen la pauta de vacunació completa. Un canvi que s'espera que incentive el turisme a la costa valenciana.

Des que el govern de Boris Johnson va anunciar el final de les restriccions al Regne Unit, les reserves per a volar des d'allí a aeroports espanyols s'han disparat un 400%, segons xifres de l'Associació de Línies Aèries (ALA).

L'arrencada del turisme britànic comença a materialitzar-se a poc a poc: a la Comunitat Valenciana s'estima que arribaran vora 55.000 turistes d'aquest país a partir de dilluns i durant els dies vinents, i s'espera que la demanda augmente progressivament. Només hui a l'Aeroport d'Alacant-Elx hi ha previstos 62 vols amb origen o destinació al Regne Unit: 31 d'anada i 31 de tornada. També a reobert les portes en aquest aeroport l'operador turístic britànic més gran a la Costa Blanca, Jet2holidays, i el proper 24 de juliol començarà a oferir vols Easy Jet.

La patronal hotelera Hosbec es mostra cauta davant aquest canvi escenari i no s'atreveix a fer previsions sobre l'impacte real que tindrà l'alçament de les restriccions sanitàries a Anglaterra en les reserves a la Costa Blanca. El mercat britànic és una pota estratègica del turisme valencià, ja que suposa un 60% dels viatgers estrangers que arriben a la Comunitat Valenciana, segons xifres de la patronal.

A pesar de l'augment en les reserves d'aerolínies des del Regne Unit, el sector hoteler valencià no n'ha notat encara un increment significatiu. Tant la crescuda de positius com les limitacions que hi ha encara en la majoria de països no atrauen els estrangers i això es reflecteix en l'ocupació hotelera.

Els 88 hotels que hi ha oberts a Benidorm, la setmana passada ompliren només el 62% de les habitacions, i amb un 88% de clientela espanyola. Als 46 hotels restants de la Costa Blanca, l'ocupació pujava al 71% i tan sols el 15% eren estrangers.

La fi de les restriccions a Anglaterra podrien comportar entre un 5% i un 10% més de reserves. Molts hotelers ja donen per perduda la temporada alta d'estiu, sobretot a la Costa Blanca, on un agost normal estiuejaven vora 240.000 turistes britànics, que s'hi gastaven 200 milions d'euros.

També et pot interessar

stats