Des dels 25.000 fins als 60.000 euros: el preu de les bodes a la Comunitat Valenciana es dispara

Cada any se celebren uns 20.000 casaments a casa nostra, un sector dinàmic amb formats cada vegada més personalitzats

2156319539
Cada any se celebren al voltant de 20.000 casaments a la Comunitat Valenciana / Shutterstock

Entre 25.000 i 30.000 euros és la despesa mitjana que desembutxaquen les parelles valencianes en els seus casaments. Unes xifres que poden semblar astronòmiques però que, depenent dels afegits poden arribar fins als 60.000 euros. Detallem aquestes quantitats de la mà de diverses professionals del sector presents a la mostra Festa i Boda, cita obligada per a qui està pensant casar-se o prepara alguna celebració i que acull aquest cap de setmana Fira València.

En un convit amb uns 150 comensals, el cost mitjà del cobert és d’uns 150 euros per cap, als quals s'han d'afegir altres despeses que varien molt segons la tipologia de l’esdeveniment, destinades tant als detalls per als assistents, com als regals dels amics i testimonis dels novençans. 

Per a animar la vetlada amb música o la contractació d’un DJ cal sumar un mínim d’entorn dels 1.200 euros. Captar els millors records per a la posteritat de la mà d’un fotògraf professional també ronda els 1.200 euros, i el doble, uns 2.400 euros, si es disposa de servei de vídeo. En alguns casos, els reportatges fotogràfics poden arribar a costar fins a uns 5.000 euros.

Però la celebració no s'acaba en el convit. Anar de safari o viatjar al Japó estan més de moda que mai per als viatges de noces, una experiència única per a la qual cal contemplar un desembossament extraordinari d’entre 5.000 i 10.000 euros, depenent de la destinació i la filosofia del viatge.

“Cada vegada es volen personalitzar més els casaments i ahí està l'esforç de les empreses per adaptar-se”, afirma David Soriano, president de Festa i Boda, una fira que en aquesta edició mostra les propostes de més de 200 marques especialitzades en bodes i celebracions. 

L’oferta cobreix des dels gustos més tradicionals fins als més extravagants. Entrega de les aliances amb una òliba al més pur estil de Harry Potter, vestits de nóvia inspirats en quadres de Sorolla i pintats a mà i, fins i tot, opcions sense gènere, per a qui vol fugir dels estereotips. Uns afegits molt personalitzats i que incrementen considerablement el preu final de l'esdeveniment.

Les xifres es mantenen. Cada any se celebren al voltant de 20.000 casaments a casa nostra i uns 140.000 a tot l’Estat, un sector especialment dinàmic que veu com els formats evolucionen ràpidament i com cada vegada es destinen més diners per a organitzar-los.

També et pot interessar

stats