La denominació Cava de Requena ja és oficial

El BOE publica la resolució de la Direcció General d'Alimentació en què reconeix la sentència i inclou la unitat geogràfica "Requena" com a part de la denominació d'origen protegida "Cava"

La demoninació de Cava de Requena ja és oficial
La demoninació de Cava de Requena ja és oficial / cavavalenciano.com
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
02 de febrer 2024 - 11:40 Actualitzat: 02 de febrer 2024 - 18:46

El cava produït a la zona de Requena ja es pot denominar oficialment Cava de Requena. Amb la publicació en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) es posa punt final a la polèmica originada al si del consell regulador que, amb el suport del Ministeri d'Agricultura, rebutjava la denominació.

L'Associació d'Elaboradors de Cava de Requena, l'empresa Dominio de la Vega i la Generalitat van denunciar als tribunals l'impediment d'utilitzar la marca i, finalment, el Suprem els ha donat la raó.

El BOE publica aquest divendres la resolució de la Direcció General d'Alimentació per a reconéixer la sentència i inclou la unitat geogràfica "Requena" com a part de la denominació d'origen protegida "Cava". Per tant, des d'ara ja es pot brindar oficialment amb Cava de Requena.

La Generalitat creu que suposarà un impuls per al sector

El conseller d'Agricultura, José Luis Aguirre, ha celebrat la sentència, que considera una “excel·lent” notícia i un reconeixement tant per als viticultors com per als cellers. “Suposarà un gran impuls per a la comercialització i desenvolupament econòmic del sector", ha manifestat en un comunicat.

De cara al futur, Aguirre ha fet una crida "fer tots els esforços necessaris en les vinyes, que són la matèria primera del vi, i en els mercats, perquè el sector seguisca guanyant posicions". A més, ha exigit al Ministeri d’Agricultura que ajude dos dels cultius "més castigats” per la falta d'aigua, com són el vi i l'olivar. 

Els elaboradors de cava: acaba “una llarga demanda de David contra Goliat”

El sector també ha mostrat públicament la seua satisfacció. La presidenta de l'Associació d'Elaboradors de Cava de Requena, Rebeca García, ha manifestat que amb el reconeixement de Requena com a denominació d'origen culmina "una llarga demanda de David contra Goliat que ha durat tres anys". Per fi, ha dit, "els caves lluiran el nom de Requena en les etiquetes. Això és una notícia històrica per a la nostra regió i per al cava".

També et pot interessar

stats