Com es pot demanar una plaça de turisme termal per a la gent major?

El Ministeri de Drets Socials posa a disposició dels jubilats més de 20.500 places als balnearis valencians

El balneari de Cofrents reobri les portes un any després
Instal·lacions al balneari de Cofrents / À Punt NTC

Amb el termalisme social, que inclou tractaments d'aigua termal indicats per metges especialitzats en geriatria, es reinicien els viatges de l'Imserso. Uns viatges molt anhelats pels pensionistes després de la suspensió de la campanya passada pel coronavirus.

El període de sol·licitud de les estades als balnearis està obert durant tot aquest mes de desembre per a les persones majors que vulguen disfrutar d'aquest servei des del mes de febrer del 2022 fins al mes d'agost.

Per a formalitzar la sol·licitud, les persones interessades hauran d'omplir un formulari d'alta si és la primera vegada que demanen el programa de termalisme de l'Imserso o un altre de renovació de dades per a pensionistes ja acreditats. La sol·licitud, també es pot fer per correu postal en sobre franquejat a Programa de Termalisme de l'Imserso, apartat de correus 61285, CP 28080 de Madrid o a través del registre d'entrada dels ajuntaments on residisquen els sol·licitants.

Podran accedir a aquest programa les persones pensionistes, jubilades o aturades majors de 60 anys.

A la Comunitat Valenciana els establiments participants en el programa de termalisme de l'Imserso estan a Montanejos, Benassal, Requena, la Vilavella i Cofrents. Per províncies, en la campanya d'enguany els jubilats tenen disponibles 10.300 places als balnearis de València, 2.351 places als de Castelló i 7.932 als d'Alacant.

Les estades en aquests balnearis estan subvencionades pel Ministeri de Drets Socials i inclouen entre 10 i 12 dies amb pensió completa i tractaments amb aigua termal indicats per a tractar malalties comunes entre la població major com ara l'artrosi. Així, el preu final de les vacances va des dels 255 euros en els mesos de febrer i març fins al 430 euros al mes d'agost.

Per a les persones jubilades que vulguen aprofitar els tractaments d'aigües des de setembre fins a desembre de l'any que ve, s'obrirà una segona convocatòria al mes de maig del 2022.

Sol·licitud dels viatges culturals o d'oci, a partir del 16 de desembre

D'altra banda, l'oferta de viatges de l'Imserso a la costa peninsular i les illes, el turisme d'interior i viatges culturals podran sol·licitar-se a partir del 16 de desembre. Aquestes experiències turístiques es duran a terme a partir del mes de febrer del 2022.

El govern va aprovar aquest programa de turisme social el 22 de juny amb l'objectiu que les persones jubilades pogueren demanar les 816.000 places disponibles a partir de l'1 de juliol i que els viatges s'iniciaren a l'octubre. Però el procés de licitació, que va recórrer la patronal hotelera Hosbec i la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (Cehat), es va retardar.

També et pot interessar

stats