La patronal hotelera lamenta el retard en l'inici dels viatges de l'Imserso

La patronal Hosbec creu que en el millor dels escenaris aquest programa no començarà fins a mitjan desembre, però alerta que podria retardar-se fins al final de gener

La recepció d'un hotel, on arriba un grup de persones majors, en una imatge d'arxiu
La recepció d'un hotel, on arriba un grup de persones majors, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC
03 de novembre 2021 - 11:29

El president de la patronal hotelera Hosbec, Toni Mayor, ha mostrat els seus dubtes que l'Imserso comence abans de final d'any. Mayor ha explicat que els programes per als majors s'han adjudicat a dues empreses (Mundiplan i Turismo social) i fins a final de novembre no se sabrà si la decisió es recorre o no. Si no es recorre, "al començament de desembre o a mitjan mes" es podria començar amb els viatges dels majors, però, ha advertit, si es recorre la decisió, no s'iniciaria fins a final de gener previsiblement.

"Açò és el que havien denunciat durant mesos, diguérem que arribaríem tard i malament. És una llàstima que una cosa tan senzilla que es fa des de fa 30 anys, siguem tant maldestres d'arribar tan tard", ha lamentat el president dels hotelers.

L'opinió d'Hosbec contrasta en els temps que estima el govern espanyol. El director de l'Imserso, Luis Alberto Barriga, va defensar, després de signar aquest dimarts l'adjudicació definitiva del Programa de Turisme Social, que els beneficiaris començaran d'ací a 20 dies a rebre la carta amb la informació de reserves i pagaments.

El Programa de Turisme Social 2021/2022 va convocar 816.029 places per a 6.123 milions d'estades i manté els preus fixats per als beneficiaris amb l'increment mitjà de les pensions (0,9%). La Comunitat Valenciana està entre les autonomies que més oferta acumula, el 20% dels paquets, només per darrere d'Andalusia, que representa el 21%.

També et pot interessar

stats