Credit Suisse es desploma un 60% en borsa després de l'anunci d'absorció

UBS, l'entitat compradora, cau un 8,7% en una nova jornada d'alta volatilitat als parquets europeus, que s'han recuperat a mitjan matí de les pèrdues de l'obertura

En imatge, les oficines de Credit Suisse a Londres
En imatge, les oficines de Credit Suisse a Londres / Hannah Mckay (Reuters)

El pacte de compra d'UBS a Credit Suisse, celebrat pels reguladors bancaris, no ha aconseguit, de moment, el beneplàcit dels inversors. Les accions de l'entitat compradora han caigut un 8,7% en l'obertura de la borsa suïssa, mentre les de la firma absorbida s'han desplomat més d'un 60%.

L'acord de compra d'UBS, per 3.000 milions en accions, suposava valorar els títols de Credit Suisse un 60% per sota del seu valor de mercat de divendres, una depreciació que estan portant als mercats.

Els bancs europeus tanquen en positiu

La incertesa s'ha traslladat a la resta de parquets europeus, que si bé han començat la jornada amb pèrdues, han remuntat per a oferir valors positius de vesprada. 

Al tancament dels mercats, la major part dels grans bancs europeus acabava en positiu. BBVA i Banc Santander pujaven el 3,23% i el 2,77%, respectivament; els italians Unicredit i Intesa, el 2,44% i el 3,74%; l'alemany Commerzbank, l'1,5%; i el francés BNP Paribas, l'1,7%. Milà ha avançat l'1,59%; Madrid, l'1,31%; París, l'1,27%; Frankfurt, l'1,12%; Londres, el 0,93%; i l'índex Euro Stoxx 50, que agrupa les majors cotitzades, l'1,34%.

Una remuntada insuficient perquè arribaren a zona de guanys Barclays, que ha perdut el 2,29%; Société Générale, el 0,83%; ING, el 0,66%; i Deutsche Bank, el 0,5%.

I, per descomptat, per als protagonistes de l'acord. Credit Suisse s'ha afonat el 55,7%, fins a 0,82 francs suïssos per títol (un poc per damunt dels 0,76 francs suïssos en què valora les seues accions el pacte); i UBS el 5,5% (al matí queia el 14%).

El Banc Central Europeu diu estar llest per a actuar

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha subratllat que la institució segueix de prop l'evolució del mercat després de la intervenció de les autoritats suïsses en ajuda de Credit Suisse i ha assegurat que el banc central de la zona euro està preparat per a respondre "segons siga necessari".

Durant la seua intervenció davant de la comissió d'assumptes econòmics i monetaris del Parlament Europeu, ha afirmat que estan seguint de prop l'evolució del mercat, i que estan preparats per a “respondre segons siga necessari per a preservar l'estabilitat de preus i l'estabilitat financera en la zona euro”.

En aquest sentit, la francesa ha acollit “amb beneplàcit” la ràpida acció i les decisions preses per les autoritats suïsses, assenyalant que aquestes van ser fonamentals per a restaurar les condicions ordenades del mercat i garantir l'estabilitat financera.

En qualsevol cas, tal com ha vingut defensant en els últims dies, per a Lagarde el sector bancari de la zona de l'euro "és resistent", amb fortes posicions de capital i liquiditat. Així mateix, ha recordat que el conjunt d'eines del BCE està completament equipat per a brindar suport de liquiditat al sistema financer de l'eurozona si és necessari i per a preservar la transmissió fluida de la política monetària.

També et pot interessar

stats