El Corte Inglés ven a Carrefour 47 supermercats Supercor i permetrà a la firma francesa diversificar els establiments

L’operació es tanca per 60 milions i comprén botigues entre 2.000 i 2.500 m² que El Corte Inglés té fora dels grans magatzems. Algunes estan a la Comunitat Valenciana

Els supermercats adquirits per Carrefour estan en quatre autonomies, entre elles la valenciana
Els supermercats adquirits per Carrefour estan en quatre autonomies, com la valenciana / À Punt NTC

Carrefour ha comprat a El Corte Inglés 47 supermercats Supercor, alguns a la Comunitat Valenciana, per 60 milions d’euros. Es tracta d'establiments considerats no estratègics per a El Corte Inglés i, segons l’acord al qual han arribat les dues empreses, la companyia dels grans magatzems traspassa a Carrefour el negoci de vora 50 supermercats, però continuarà sent el propietari dels immobles que té. La firma francesa, per la seua banda, aprofitarà aquests establiments per a ampliar la xarxa de supermercats, de menors dimensions que els hipermercats que té distribuïts per tot Espanya.

Amb aquest moviment, El Corte Inglés manifesta la intenció d’obrir nous establiments més grans, entre 2.000 i 2.500 m², a peu de carrer, fora dels grans magatzems que té la cadena en les ciutats de tot Espanya, segons ha manifestat la firma. En aquest sentit, la cadena ha explicat que l'objectiu ara és desenvolupar una xarxa d'establiments d'alimentació diferenciats, amb una oferta comercial àmplia i de qualitat.

Actualment, la divisió d'alimentació del grup inclou diferents formats: supermercats El Corte Inglés, Hipercor, Supercor, Sánchez Romero i les botigues del Club del Gurmet. A tots cal sumar més de 550 botigues que té en les gasolineres de Repsol amb la marca Supercor Stop & Go.

Carrefour, per la seua banda, ha manifestat que els establiments adquirits estan en quatre comunitats: la Comunitat Valenciana, Madrid, Catalunya i Andalusia. Tots aquests establiments estan situats en territoris considerats "estratègics" per a la firma francesa. Així mateix, ha afegit que els 47 supermercats adquirits es reconvertiran en Carrefour Market, Carrefour Express i Supercor, amb els quals la companyia ha confirmat l’aposta pel format de supermercat.

Amb aquesta operació, la cadena francesa vol consolidar la posició a Espanya i diversificar la xarxa de botigues i àrees geogràfiques. Carrefour ja va incorporar 36 hipermercats Eroski i 127 botigues Supersol el 2020. Aquesta firma ha obert 44 botigues el 2023 i, amb l'operació que ha tancat amb El Corte Inglés, supera les 1.500.

També et pot interessar

stats