La Cooperativa Sant Josep Nules acollirà la primera comunitat solar d'Iberdrola a Castelló

La planta fotovoltaica se situarà a la teulada de la nau i permetrà als veïns que visquen fins a dos quilòmetres gaudir dels avantatges de l'autoconsum renovable

Julián Moliner, responsable de Vendes i Pimes d'Iberdrola, i Ramón Arenós, president de la Cooperativa Agrícola Sant Josep Nules
Julián Moliner, responsable de Vendes i Pimes d'Iberdrola, i Ramón Arenós, president de la Cooperativa Agrícola Sant Josep Nules / Iberdrola

Iberdrola i la Cooperativa Sant Josep Nules promouran la primera comunitat solar de la companyia a la província de Castelló.

La planta fotovoltaica se situarà a la teulada de la nau, per la qual cosa permetrà als veïns que visquen fins a dos quilòmetres de distància gaudir dels avantatges de l'autoconsum renovable, sense necessitat de comptar amb una instal·lació pròpia ni de fer cap mena d'inversió, ja que és Iberdrola qui la fa.

Aquesta modalitat d'autoconsum comunitari permet als usuaris accedir a l'energia 100% renovable generada des de la cooperativa, en la qual s'instal·laran 232 panells amb una potència total de 100 quilowatts (kW), suficient per a produir anualment 144,4 MWh.

La instal·lació fotovoltaica evitarà l'emissió de prop de 1.675 tones de CO₂ a l'atmosfera en els pròxims 25 anys.

Gràcies a aquesta comunitat solar, per a la qual Iberdrola també ha comptat amb la col·laboració del seu soci a la província Inmogestión Plana Baixa, 200 veïns de Nules hi podran ser partícips i estalviar en les factures de la llum en consumir localment part de l'energia produïda per aquesta instal·lació.

La Cooperativa Agrícola de Nules aprofitarà el 25% de la producció per al seu consum en el nou establiment comercial actualment en construcció, que està situat al carrer de Sant Agustí.

Una vegada estiga en marxa, qualsevol usuari pot calcular l'estalvi econòmic i ambiental i unir-se a la comunitat solar de la Cooperativa Sant Josep Nules a través de la pàgina web de Comunitats Solars d'Iberdrola.

Estalvi en la factura anual

Els sistemes solars d'autoconsum poden representar un estalvi en la factura anual del 30% en el cas de comunitats de veïns; un 50% per a empresa i negocis; i fins a un 70% en habitatges unifamiliars.

Aquest estalvi es produeix per una triple via: l'energia produïda per la instal·lació que l'usuari no ha de comprar, la compensació pels excedents d'energia no consumida, que és abocada a la xarxa, i l'estalvi per menors imposats.

També et pot interessar

stats