El conveni col·lectiu del taulell continua bloquejat

UGT i CCOO pressionen la patronal de la ceràmica perquè millore la seua proposta.

UGT i CCOO pressionen la patronal de la ceràmica perquè millore la seua proposta.
UGT i CCOO pressionen la patronal de la ceràmica perquè millore la seua proposta.

Els 16.000 treballadors i treballadores del sector ceràmic continuen pendents de l’aprovació del IV conveni col·lectiu, després de mesos sense tancar cap acord. ASCER, la patronal de la ceràmica, ha oferit increments salarials entre el 2% i el 2,5% per als pròxims 3 anys, però els sindicats majoritaris UGT i CCOO no accepten aquesta mesura i aposten per continuar les negociacions.

Aquest matí s'ha celebrat, a la seu de la UGT a Castelló, una assemblea informativa sobre el desenvolupament de les negociacions del conveni col·lectiu de la ceràmica. Daniel Argente, secretari general d’UGT PV, ha declarat que mantenen la negativa a la proposta actual. Al·lega que, a pesar dels increments aparentment elevats, aquests no es corresponen al valor de l’IPC actual, el qual no és el mateix que durant la crisi.

Per la seua banda, Jordi Riera, secretari d’acció sindical de CCOO a les comarques del nord, afirma que la proposta que hi ha damunt de la taula s’aproxima al que pretenen aconseguir, però encara han de perfilar-la per arribar al millor acord possible.

Els dos sindicats volen deixar passar l'estiu i reprendre les negociacions a partir del mes de setembre, però la patronal ha informat que la seua oferta caduca el pròxim 1 d’agost, fet que obliga a trobar algun tipus d’acord a curt termini.

També et pot interessar

stats