Consum obri per primera vegada expedient a un festival de música per impedir entrar menjar i beguda

Els promotors del Reggaeton Beach Festival han organitzat festivals a Benidorm (Marina Baixa), Torrevella (Baix Segura) i Orpesa (Plana Alta)

Escenari principal del Reggaeton Festival Beach
Escenari principal del Reggaeton Festival Beach / @albertoyume

El Ministeri de Consum ha obert per primera vegada un expedient sancionador a una empresa organitzadora de celebracions i festivals en diverses parts d’Espanya per no deixar accedir amb menjar o beguda de l’exterior. Tot i això, el nom de l’empresa no ha transcendit per “respectar la presumpció d’innocència”, segons ha assenyalat el Ministeri.

Aquesta decisió l'han presa dos dies després de les denúncies que presentà l'associació de consumidors Facua, que assenyalà els promotors del Reggaeton Beach Festival, que han organitzat actes a Benidorm (Marina Baixa), Torrevella (Baix Segura) i Orpesa (Plana Alta).

Facua va denunciar el festival "per imposar clàusules abusives que perjudiquen els consumidors, com restringir i imposar càrrecs per a recuperar l'import de la polsera cashless, cobrar per reaccedir al recinte on és l'acte o limitar l'accés dels assistents amb menjar i beguda de l'exterior".

El Ministeri de Consum també investiga aquestes pràctiques, que constituirien una infracció per ser considerades clàusules abusives, segons han advertit en comunicat. Per la seua banda, l’empresa organitzadora del Reggaeton Beach Festival assegura no tindre constància de sancions del Ministeri de Consum.

Les sancions previstes per a aquestes infraccions poden arribar a considerar-se com a infraccions greus o molt greus, i sancionar-se amb multes de 10.001 a 100.000 euros, en el cas de les greus, i de 100.001 a 1.000.000 d’euros en el cas de les molt greus. En el cas que el benefici il·lícit obtingut per les pràctiques infractores superara aquestes quantitats, les sancions que s'imposen podrien aconseguir entre quatre i huit vegades els marges obtinguts segons la gravetat.

També et pot interessar

stats