El Consell es reuneix amb Adif per a buscar alternatives al canvi dels AVE d’Alacant i València a Chamartín

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, estima que el període per a revertir el canvi és de sis anys i que “es planteja difícil” trobar una altra solució

Un AVE
Imatge d'arxiu d'un AVE / À Punt NTC

Continuen les negociacions entre la Generalitat i Adif perquè l'empresa rectifique l'estació de destinació dels AVE que provenen de la Comunitat Valenciana. El Consell ha demanat que es mantinga la de Puerta de Atocha (futura estació Almudena Grandes) i rebutja l'opció de Chamartín.

El passat divendres, el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, va avançar després d'una primera reunió telemàtica que en aquesta trobada es buscarien alternatives a la decisió anunciada.

Tot i que el conseller ha acceptat que hi ha problemes de congestió, també ha argumentat que hi ha solucions tècniques per a evitar un canvi d'estació que compta amb el rebuig del Consell, l'empresariat de les comarques del sud i el Partit Popular.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, considera que el canvi proposat per Adif "no s'ajusta als interessos de la societat valenciana" i la setmana passada ja va remarcar que l'executiu valencià tractarà de revertir la situació a través del diàleg.

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, però, va assegurar el passat dijous que el període estimat per a revertir el canvi és de sis anys i que "es planteja difícil" trobar una alternativa.

També et pot interessar

stats