El Consell es reuneix amb ADIF per a reclamar que els AVE d'Alacant i València continuem eixint d'Atocha

El president Ximo Puig assegura no entendre el canvi proposat perquè "no s'ajusta als interessos de la societat valenciana"

Un AVE
Un AVE / À Punt NTC
04 de març 2022 - 07:30

La Generalitat ha exigit la rectificació de l'estació de destinació dels AVE que provenen de la Comunitat Valenciana, perquè es mantinga la d'Atocha en lloc de Chamartín, i ja negocia amb Adif perquè es tinguen en compte els motius tècnics però "també les conseqüències del canvi d'ubicació per als usuaris". I, de fet, el conseller d'Infraestructures, Arcadi España, es reunirà telemàticament amb Adif per a exigir una rectificació de l'estació de destinació de l'AVE per a estudiar el canvi que la Comunitat Valenciana reclama.

Així ho va remarcar aquest dijous el president de la Generalitat, Ximo Puig, a preguntes dels periodistes durant l'acte d'inauguració de les instal·lacions del grup Eiffage Infraestructures d'Elx. Puig va assegurar no entendre el canvi proposat per Adif, ja que "no s'ajusta als interessos de la societat valenciana" i va demanar explicacions, així com ha assegurat que tractaran de revertir la situació a través del diàleg. Aquest canvi d'estació, de fet, va provocar aquest dimecres una primera reunió entre responsables de la Generalitat i d'Adif.

Segons el cap del Consell, "no serà un capritx" perquè ha d'haver-hi una raó tècnica, però alhora, ha dit, cal tenir en compte les "implicacions socioeconòmiques que té", i ha demanat que es tinguen en compte les qüestions tècniques i les conseqüències del canvi. A més, ha afegit que "no es poden generar expectatives de millora del servei, si després canvia la destinació que afecta el viatge”.

"Les decisions no sols poden estar vinculades a qüestions tècniques", ha insistit Puig, qui ha conclòs que malgrat que podrien facilitar les obres a Madrid, les quals "seran positives per a la Comunitat i Espanya", aquestes "produiran uns costos i conseqüències que no són positives, per la qual cosa volem que s'avalue tot".

Les declaracions de Puig han arribat després que la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, defensara en un acte a Madrid que l'AVE entre Madrid i Alacant no tornarà a eixir de Puerta de Atocha (futura estació Almudena Grandes) fins d'ací sis anys, moment en què s'estima que s'haurà ampliat la capacitat d'aquesta estació per a rebre més trens.

Aquest canvi és sol·licitat també pels empresaris alacantins i pel PP, que aquesta setmana ha expressat el seu "rotund rebuig" a una decisió que "perjudica molt", en paraules del president de la Diputació d'Alacant i màxim responsable del PP valencià, Carlos Mazón.

També et pot interessar

stats