El Consell desestima definitivament el macrocentre comercial d'Intu Mediterráneo a Paterna

El govern valencià ha declarat caducat el projecte després que els promotors no hagen presentat l'aval financer que se'ls requeria

El projecte Intu Mediterràneo a Paterna entra en via morta
Recreació del projecte Puerto Mediterráneo, en una imatge d'arxiu / Intu Mediterráneo

El Consell ha aprovat la caducitat del projecte de construcció d'un macrocentre comercial a Paterna, que impulsava el promotor Intu Mediterráneo.

La vicepresidenta Mónica Oltra ha confirmat la decisió en la roda de premsa posterior al ple del govern valencià. Segons ha explicat, la mercantil no ha aprovat la garantia requerida a temps, per la qual cosa considera que el promotor ha desistit del projecte i, en conseqüència, declara la caducitat de l'actuació territorial estratègica a la zona.

El conseller de Política Territorial, Arcadi España, va avançar la suspensió en À Punt el passat 17 de juny, després d'informar que l'empresa no havia complit amb la garantia financera d’un milió d'euros que se li exigia.

Oltra ha destacat la decisió, com un exemple de la forma d'actuar del govern Botànic entre els objectius del qual, segons ha explicat està "fer front a les especulacions que després ens hipotequen amb formigó i deutes per a generacions futures".

El projecte Puerto Mediterráneo va començar el 2013 durant la presidència de popular Alberto Fabra a la Generalitat, amb la promesa de 5.000 llocs de treball. L'ambiciosa iniciativa projectava acollir des de pistes de patinatge i esquí, fins a zones de joc, àrees enjardinades i comerços. Tres anys més tard, el Botànic va frenar l'actuació, que no va superar l'informe d'impacte mediambiental, per les implicacions per al paratge natural de les Moles.

El fre iniciava una llarga batalla legal i política que va dividir l'Ajuntament de Paterna i que s'ha resolt, aquest divendres, amb la suspensió definitiva.

També et pot interessar

stats